Caner Çuvalcıoğlu

Caner Çuvalcıoğlu

Hayata dönüş

Trabzonspor Ligde 6 maç sonra kazanarak çok problemli bir süreci sonlandırdı. Oyunu konuşmadan önce kazanılan 3 puanın yaratacağını düşündüğümüz olumlu havayı konuşmak lazım. Herkesin özgüveninin yerine gelmesi haftaya iç sahada oynanacak Beşiktaş maçı öncesindeki en önemli kazanımdı.

Maça gelince mecburi değişikliklerin yanında orta alan da Onazi’nin yerine Kucka, Yusuf’ un yerine Olcay değişiklikleri ile maça başladı Rıza Hoca. Ancak Kucka’ da Olcay’ da oyunda kaldıkları süre içerisinde çok fazla katkı yapamadılar. Trabzonpor’ un en önemli sorunlarından bir tanesi takımın Burak ile oynamakla Burak’ a oynamayı birbirine karıştırmış olması. Takımda topu Burak’ a atmak eyleminde bir problem yok ancak atılan bu topun ardından hücumda çoğalmak gibi bir düşünce asla hiçbir oyuncumuzun aklına gelmiyor. Oysa;örnek vermek gerekirse önceki dönemde(2010-11-12) Burak’ a atılan topun arkasından Umut,Jaja,Engin öne doğru koşular ile hem Burak’ a yardımcı olup hemde hücumda çoğalmayı sağlarlardı. Bu hamle olmadığı sürece Trabzonspor gol bulmayı bırakın pozisyon bulmakta bile zorlanıyor. Bu müsabakada özellikle Burak Yılmaz ilk yarı kendisine oynanan toplarda bir çok kez ofsayt pozisyonunda yakalanarak takımın hücum organizasyonlarında etkisiz kalmasına neden oldu. Sonuçta maçın ilk yarsısı Trabzonspor için gol ve pozisyon üretme konusunda çok kısır bir ilk yarı oldu. Bireysel bir hata ile yenen gol sonrası da devreyi mağlup kapattık. Yediğimiz golde Burak Yılmaz’ ın topu Uğur’ a iade etme kararı yanlış bir karardı. Uğur ‘ un ise ayağındaki topu neden yerde kayarak kaleciye vermeye çalıştığını anlamış değilim. Ayrıca kaleciye ayakla pas yapıldığında oyuncuların kalecinin pozisyonuna göre kale sahasının sağını veya solunu tercih etmesi çerçeve ye doğru pas yapmaması gerekir.

İkinci yarı başlarken Ndoye ile Olcay’ın yer değişikliği takıma olumlu katkı yaptı. Bugün çok etkisiz oynayan Kucka’ nın oyundan çıkıp Yusuf’ un da oyuna girmesi oyunu bir anda Trabzonspor lehine çevirdi. Nitekim bu süreçte 68’ dakikada Burak, 77’ dakikada Abdulkadir ile bulduğumuz goller ile maçı kazanmayı başardık. Trabzonspor Takımında Abdulkadir tartışmasız en katkılı oyuncu. O’nun ayağının değmediği hiçbir organizasyon hücumda gol pozisyonuna dönüşmüyor. Takımı rakip kale önüne taşıyan en önemli oyuncu, tempoyu yükselten ve aynı zamanda kalesini savunma konusunda da beklenenden fazlasını yapan Abdulkadir’ i tebrik etmek gerekir.

Rıza Hoca yaşanan olumsuz skorların etkisinde kalarak kadro ile çok fazla oynuyor. Özellikle orta alanın göbeğinde Kucka, Onazi, Okay üçlüsünden bir ikili çıkaramadık. Stoperde mecburi değişiklikler haricinde yanyana oynayacak ikiliye de karar veremedi. Ve son olarak sol kenarda her maç değişik bir oyuncu ile oynuyoruz. Hocam kadro istikrarı sağlamadan oyunda istikrar sağlayamayız kararını vermeli ve ısrarcı olmalısın. Skor anlamında kayıpların önüne geçmek oyuncu tercihlerinde ki değişiklikler ile çözülmez. Ayrıca 60’ dakika Kucka’ yı oyundan aldıktan sonra tek defansif ortasaha ile oynadık risk ettik ve 77’ dakikada skor üstünlüğü yakaladık. Ben olsam golden hemen sonra Onazi’ yi oyuna alır Burak yada Sosa’ dan birisini oyundan alarak skoru ve oyunu tutmaya çalışırdım. 90+ 5 de vakit geçirmek için Onazi değişikliği bize çok da katkı yapmadı çünkü.

Sonuç haftalar sonra kazanmak güzeldi, umarım haftaya Beşiktaş maçını da kazanarak yeniden bir serinin başlamasını sağlar ve Lig’ i Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Avrupa Ligine katılma hakkı elde ederek tamamlarız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR