Kendini yakan vatandaştan kötü haber!

Hatay'da bu sabah kendini ateşe veren vatandaş kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirerek vefat etti.

Kendini yakan vatandaştan kötü haber!

Hatay Valiliği önünde bu sabah saatlerinde kendisini ateşe veren vatandaş kaldırıldığı hastanede kalp krizi geçirerek vefat etti. Valilikten yapılan açıklamada 2 çocuğu bulunan vatandaşın, sosyal hizmetlerden destek aldığı, çocuklarının da şartlı eğitim ve sağlık hizmeti aldığı vurgulandı. Eşinden boşandığı ve hakkında uzaklaştırma cezası bulunduğu belirtilen vatandaşın psikolojik rahatsızları bulunduğu da açıklamada ifade edildi.  

Bu sabah Hatay Valiliği önünde bir vatandaş üzerine benzin döküp kendisini ateşe vermekle tehdit etmişti. 

Hatay İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve Valilik Özel Kalem Müdürü olay yerine gelip intihar girişiminde bulunan Adem Yarıcı'yı ikna etmeye çalıştı. 

Ancak Yarıcı bir anda çakmağı yakıp üzerindeki benzini tutuşturdu. 

Alevler içinde kalan Adem Yarıcı’ya, valilikte görevli polisler, yangın tüpleriyle müdaale edip söndürdü. Güvenlik güçleri daha sonra da Yarıcının elini yüzünü yıkadıktan sonra ambulansla hastaneye sevk etti.

Ancak vücuduna yapışan elbiseleri sağlık ekipleri tarafından kesilerek çıkartılan Adem Yarıcı kaldırıldığı hastaneden, yanık ünitesi bulunan bir başka hastaneye sevk edildiği sırada geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 

Yarıcı'nın vefatı sonrasında Valilikten yapılan açıklamada, "Valilik personelinin müdahalesiyle yanmaktan kurtarılan vatandaşın hayati tehlikesi bulunmamakta olup gerekli tüm müdahaleler valiliğimiz tarafından yapılarak hastaneye sevk edilmiştir. Kendini yakma girişiminde bulunan vatandaşın 2 çocuğu bulunmaktadır. Sosyal hizmetlerden sosyal ekonomik destek yardımı, çocukları için şartlı eğitim yardımı ve şartlı sağlık yardımı almaktadır. Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur." denildi. 

Kendisini ateşe veren Adem Yarıcı'nın valilik personeli tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra gerekli tıbbı müdahale için Hatay Devlet Hastanesi'ne sevkinin sağlandığı aktarılan açıklamada, "Hatay Devlet Hastanesinden Mersin Devlet Hastanesi yanık ünitesine sevk edilmek üzere giderken Hatay Dörtyol ilçesi mevkisinde ambulansta geçirdiği kalp krizi sonucu tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmiştir. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabır ve baş sağlığı dileriz" ifadesi kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler