Hataylı öğrencilerden anlamlı turnuva; Her sayı için bir fidan dikecekler

Hatay'da yanan ormanları yeniden yeşillendirmek için anlamlı bir proje başlatıldı.

Hataylı öğrencilerden anlamlı turnuva; Her sayı için bir fidan dikecekler

Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan orman yangınlarında zarar gören bölgelere öğrenciler tarafından fidan dikmek için "Her sayı bir fidan" adı altında Voleybol Turnuvası düzenlendi.

Öğrenciler düzenlenen turnuvada elde edilen 450 sayıya karşılık ormanlık alana 450 adet fidan dikecek.Öğrencilerin bu anlamlı davranışı takdirleri topladı.

Geçtiğimiz günlerde Trabzonspor ile kurdukları gönül bağıyla da bilinen ilçe öğrencileri ile Belen Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı özel bir okul öğrencileri doğayı sporla yeşillendirmek adına okul yönetimi ve öğretmenleri tarafından adeta doğa için seferberlik başlatıp ilçenin yeniden yeşillenmesi için kolları sıvadı. Öğrenciler 450 sayıya karşılık ormanlık alana 450 adet fidan dikecek.

Belen ilçesinde eğitim veren bir okulun öğrenci ve öğretmenleri sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde voleybol turnuvası düzenleyerek turnuvada alınacak her sayı için bir fidan dikme kararı aldı. Turnuvaya katılım sağlayan her sınıfa toprak, meşe, palmiye, kavak, çam, söğüt ve yaprak gibi isimler verildi. 

Turnuvaya katılan tüm takımlar galip veya mağlup fark etmeksizin atılan her sayı için bir fidan galibiyet başına ise birer hayvan kulübesi okul tarafından temin edilmesi planlandı ve maçlarda toplamda 450 sayı atıldığı için okul tarafından 450 fidan 5 adet de kedi evi temin edildi.

11 Kasım’da düzenlenecek fidan dikme seferberliğinde kulübe ve fidanlar öğrenciler tarafından toprakla buluşturulacak. Dikilecek her fidana filan öğrenci adına isim ve kimlik verilecek ayrıca Trabzonspor’un da ilçeye bağışladığı fidanlara jest olarak okul bahçesine dikilecek bazı fidanlara da Trabzonspor ismi verilip fidanların Trabzonspor kimliğiyle doğayla buluşturulacağı da ifade edildi.

Hataylı öğrencilerden anlamlı turnuva; Her sayı için bir fidan dikecekler

Hataylı öğrencilerden anlamlı turnuva; Her sayı için bir fidan dikecekler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Şehirler