İhsan Öksüz

İhsan Öksüz

Hani Profesyonellik?

İnanılır gibi değil!!! Geçen sezonun şampiyonu Trabzonspor profesyonellik adına öyle bir çaktı ki, buna sınıfta kalmak değil tastikname almak denir!!! Önce Ferençvaroş maçını hatırlatan müthiş bir giriş ve ardı ardına gelen iki penaltı golü… Sonrası mı? Hatırlamak istemiyorum bile… Rakibi iyice teslim almışsın ama yana, geriye pas yapmaya başlıyorsun. Bunun kenardan gelen bir talimat olduğunu sanmıyorum. Futbolcular Avrupa maçları nedeni ile çok yoruldular ya! aktif dinlenmeye çekildiler zahir!!!

Elbette futbolcular da insan. Onlar robot değiller ama, profesyonellik hiç mi akıllarına gelmiyor. Yoksa profesyonellik sadece sözleşme imzalarken mi geçerli! Tamam, bir takım 2 - 0 önde iken yakalanabilir, geriye de düşebilir ama bunu çevirecek ayaklar varsa  beklenen bunu gerçekleştirmektir. Mesela Trabzonspor, Gaziantepspor maçında bunu yaptı. Ama yapamadığı bir şey var: Trabzonspor 10 kişi kalınca hep sorun oluyor da rakip 10 kişi kalınca neden bordo mavili ekip bundan yararlanamıyor?

Soruları çoğaltmak mümkün de bunlar sorunu çözmüyor. Biz söylediklerimizle, yazdıklarımızla kalıyoruz. Nerede Ferençvaroş maçındaki oyun, nerede Konyaspor karşısındaki futbol?

Maçtan geriye kalan en büyük üzüntü sadece 2 - 0’dan sonra tek puana razı olmak da değil… Bu sezonun en iyi futbolunu sergileyen Trezeguet’nin, sonrasında da sahanın iyilerinden Bakasetas’ın amatörlerin bile görmeyeceği iki sarı kartla bir hafta sonraki Ankaragücü maçı için cezalı duruma düşmeleri… İşte profesyonellik buralarda devreye girmeli… Yoksa biz sadece oyundan söz etmiyoruz. Futbol stratejik ve artık küresel bir oyun… Bir maçı kaybederken başka şeyleri kazanmak lazım. Trabzonspor ne yazık ki bu yeteneklerden yoksun. Kadro yapılanmasında bunlara da dikkat edilmeli… Ya da futbolculara bu konularda da profesyonellerden de yardım alınarak yardımcı olunmalı… Ama eğer bunlar yapılıyor da futbolcular kulak arkası ediyorsa bu daha tehlikeli bence…

Maç mı? Ne maçı? Böylesine maç vermek hele Trabzonspor gibi bir takıma da, oyuncularına da, teknik adamına da yakışmaz. Yakıştı diyen varsa söz bitti demektir! Bir şey daha: Yönetim ve teknik ekip korkarım bu kadroya bakarak birkaç pahalı oyuncuya yönelecektir! Bence bu hareket borcu daha fazla artırmaktan başka işe yaramaz. En iyisi Dünya Kupası nedeni ile lige verilecek uzun aradan sonra kadroya katılacak sakat oyuncuları beklemek daha mantıklı olur. Elbette bu sözün bir kıymeti varsa…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR