Hamsiye umut bağlandı

Palamut ağlarını kaldıran ve yerine hamsi ağlarını alarak denize açılan birçok balıkçı, hamsi bereketi yaşanmasını istiyor. Hamsinin şu an itibariyle Samsun ve Trabzon üzerinde olduğunu belirten Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üye

Hamsiye umut bağlandı
Palamut ağlarını kaldıran ve yerine hamsi ağlarını alarak denize açılan birçok balıkçı, hamsi bereketi yaşanmasını istiyor.

Hamsinin şu an itibariyle Samsun ve Trabzon üzerinde olduğunu belirten Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, sezon için konuşmanın şu an itibariyle erken olacağını söyledi.

Ali Bayrak, "Palamuttan ağzımız yandığı için hamsiyi de konuşurken çekiniyoruz. Şu an için bir şey söylemek erken olur. Normalde 1 Kasım itibariyle hamsi sezonu başlıyor. Ancak balıkçımız palamuttan aradığını bulamadığı için hamsiye yönelmek zorunda kaldı.

Balıkçıların yaklaşık yüzde 40'ı palamut ağlarını bırakarak, hamsi ağlarını teknelerine aldı. Şu anda avlanmaya başladılar. Sinop genelinde bazen gecede 500-600 kasa hamsi avlanabiliyor. Hamsi şu anda doğu Karadeniz üzerinde" diye konuştu.

Ali Bayrak ayrıca, balıkçılardan yasaklara uymalarını ve aşırı avlanma yapmamalarını isteyerek, "Bindiğimiz dalı kesmemeliyiz. Çok balık tutmak çok para kazanmak anlamında kesinlikle değildir. Önemli olan balığın değerinde satılmasını sağlamaktır" dedi.

Balıkçı tezgahlarını süslemeye başlayan hamsinin kilosu Sinop'ta 3.5 YTL'den satışa sunuldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel