Doğan Alayoğlu

Doğan Alayoğlu

Halilhodzic stratejisi!

Trabzonspor’da büyük belirsizlik sona erdi.

Sonunda hoca belli oldu ; Vahid Halilhodzic.

Başarılı olur veya olmaz artık zaman gösterir…

Sancılı bir dönem sona erdi, Trabzonspor’da artık hoca belli oldu.

Buraya kadar sorunların hallolmasından bahsettik, peki öncesinde ne oldu anlayabilen var mı?

Halilhodzic ismi gündeme gelip, Hami Mandıralı görevden alınınca taraftar bir anda küplere bindi. “Boşnak Hoca daha önce geldi ne oldu” diyen de oldu “Mandıralı ile bu iş olmaz “ diyen de…

Tartışmalar aldı başını gitti, takım hocasız kaldı. Yapılan transferler sorgulandı, hocanın ismi değil cismi yöneticilerin diline pelesenk oldu. Saç rengine kadar anlatıldı ama ismi söylenmedi. Süreç iyice taraftarı gerdi ve belirsizlik can sıktı. Sıkılan taraftar ve camianın bir kesimi Halilhodzic’e karşı cephe aldı. Bunların üzerine “Halilhodzic gelmeyecek” türünde onlarca haber çıkması gerginliğin üzerine tuz biber ekti.

İşte tam bu noktada ilginç gelişmeler yaşandı.

Halilhodzic gelmeden 3 gün önce bu kez Boşnak hocanın ağzından haberler yayınlandı. “ Ünlü ve zengin kulüplerden teklif var. Bunlar kafamı karıştıyor.”  Şeklinde haberlerle Halilhodzic’in değerinin katlandığı Avrupa’nın takip ettiği, teklifler olduğu vurgulandı.

Bu haberler ısrarla iki gün içinde yayılması Halilhodzic’e olan önyargının bir anda yıkılmasını ve rüzgarın tersine dönmesini sağladı. Artık Trabzonspor’un istediği hoca, taraftarın “denenmiş” diye istemediği değil, Dünya Kupası’nda fırtına gibi esmiş büyük kulüplerin peşinde koştuğu  Halilhodzic oldu. Yönetim kanadından yapılan açıklamalarda da “biz bu işi bitirdik, şüphemiz yok hoca gelecek”  açıklamalarıyla kendine güvenen bir duruş imajı çizildi.

Ve Cumartesi sabahı telefonlarımıza gelen o mesaj “ Büyük Hoca Halilhodzic bugün saat 19.20’de İstanbul Havaalanına gelecek…”

Peki bu bir strateji miydi?  Taraftarın önce istememesi sonra gelmesi için yolunu gözlemesi bir taktiğin eseri miydi?  Önce tepkiyle karşılanan Halilhodzic’in gelişini yumuşatarak ve sonra da parlatarak gerçekleştirmek ,  Trabzon’a gelenin “ Mourinho”  olduğunu sanmamızı sağlamak bir plan mıydı?

1-Eğer bu senaryo gerçekse ve bu bir strateji ise yönetimi ALKIŞLIYORUM! 10 NUMARA İŞ YAPILDI… Bu yönetim şeklinin yanında Halilhodzic disipliniyle ve oyun kurgusuyla başarılı olur.

2-Ancak bu iş sürecin işlediği gibi tesadüften oluşan bir zincirlemeyse, taktik diye bir şey yoksa HALİLHODZİC’E ACIRIM! Nedeni ise; şayet strateji yoksa  ve herşey şansa gerçekleşmişse, bu anlayışla Boşnak hocanın devre arasını görmesi de zor olur. Trabzonspor’un 1 yılı daha heba olur.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR