Zeytin dalı harekatının 21. gününde YPG'nin komuta merkezi vuruldu

Zeytin dalı Harekatında 21. gün. Türk jetleri YPG'nin Afrin'deki komuta merkezini vurdu!

Zeytin dalı harekatının 21. gününde YPG'nin komuta merkezi vuruldu

Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatında 21. güne girilirken gece yarısı gerçekleşen hava harekatında Afrin merkez, Minniği, Bafilun Dağı, Raco ve Kefr Cenne'deki terör mevzileri yerle bir edildi. Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi.



TSK'dan yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı'nda bir askerin şehit olduğu belirtildi. Bugün yapılan son açıklamada, Afrin Harekatı'nda şu ana kadar 1062 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu

Türk savaş uçakları, dört günlük bir aranın ardından YPG'nin terör mevzilerini bombardımana tuttu. Gece yarısı gerçekleşen hava harekâtında vurulan yerler arasında Afrin merkez, Minniğ, Bafilun Dağı, Raco bölgesi ve Kefr Cenne de var.

Sosyal medyaya yansıyan video kayıtlarında jetlerin sesi net şekilde duyulurken, Afrin merkezden de ilk görüntüler ve fotoğraflar geldi. Afrin merkezde YPG'nin komuta merkezinin vurulduğunu belirten yerel kaynaklar, savaş uçaklarının Menbic üstünden de geçtiğini aktarıyor.

Yerel kaynaklar, Türk topçusunun Cinderes'teki Deyr Balut'taki terör hedeflerini vurduğunu bildiriyor.

Türkiye'nin askerlerini Menbic'ten askerlerini çekmesini istediği ABD, YPG'li teröristlerin kontrolündeki ilçeye Korgeneral Paul E. Funk ve General Jamie Jarrard'ı gönderdi. YPG'nin terör örgütü PKK ile bağlantısını göremediklerini söyleyen Korgeneral Funk, Türkiye'yi herhangi bir saldırı gerçekleştiğinde karşılık vermekle tehdit etti. Amerikan medyası Menbic'ten olay yaratacak fotoğrafları sayfalarına taşıdı.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Washington'ın Menbic konusunda Ankara'dan baskı görmeye devam ettiğini söyledi. Mattis, Türk mevkidaşı Nurettin Canikli ile gelecek hafta bir araya geliyor.

Zeytin dalı harekatının 21. gününde YPG'nin komuta merkezi vuruldu

Zeytin dalı harekatının 21. gününde YPG'nin komuta merkezi vuruldu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem