Zarrap' MİT Elemanı mı ?

İçişleri Komisyonu'nda MİT Kanun Teklifi'nin görüşülmesi sırasında CHP'li Aytun Çırağ, 17 Aralık Büyük Rüşvet operasyonu sonrası tutuklanan Reza Zarrap'la ilgili "MİT elemanı mı değil mi" diye sorarken, AK Parti'nin anayasal meşruiyetini kaybettiği ve "si

Zarrap' MİT Elemanı mı ?

İçişleri Komisyonu'nda MİT Kanun Teklifi'nin görüşülmesi sırasında CHP'li Aytun Çırağ, 17 Aralık Büyük Rüşvet operasyonu sonrası tutuklanan Reza Zarrap'la ilgili "MİT elemanı mı değil mi" diye sorarken, AK Parti'nin anayasal meşruiyetini kaybettiği ve "siz darbecisiniz" sözleri gerginlik yaratıp kavga çıkardı.

Önce  "Reza Zarrap MİT elemanı mı değil mi?" diye soran Çırağ'ın  sözleri  Ak Parti ve  ve CHP'liler arasında söz düellosu  yaşandı. "Haddinizi bilin, nasıl konuşacağımı size soracak değilim" diyen Çırağ "Apoletsiz generalsiniz siz darbecisiniz. Majesteleri muhalefeti istiyorsunuz. Bu yanlış kanunları çıkarıyorsunuz gün gelir devran döner size karşı kullanılır. Allah Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun" dedi.

 MEŞRU DEVLETLE BU KADAR OYNARSANIZ BAŞINIZA ÇÖKER

Çırağ komisyonda önce  şu iddialarda bulundu: "Tek parti hükümeti olarak yapılan bu iş ve işlemlerle AK Parti'nin anayasal meşruiyeti tartışılır hale getirmiştir. Yasalar ve imkanlar Türkiye'yi yönetecek tek bir kişinin eline geçirmektedir. MİT Müsteşarı ile Yasin El Kadı toplantı yaptı mı yapmadı mı? Reza Zarrap bir MİT elemanı mı değil mi? Bu yasayla Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği kalmayacaktır. Yalçın Akdoğan MİT'e müdahale ediyor mu? Akdoğan devletin bakanlarını MİT aracılığı ile takip ettiriyor mu ettirmiyor mu? Bu kanunlarla AK Parti kendi paralel devletini kurmaya çalışıyor. Meşru devletle bu kadar oynarsanız başınıza çöker. Rövanş duygusu içinde devleti yönetemezsiniz

SEN KİMSİN SAYIN DEMİREL'E HESAP SORACAK

Çıray'ın  28 Şubat'la ilgili sözlerine, teklif sahiplerinden AK Partili İdris Şahin, "Sen yarım saattir burada Demirel'i savunuyorsun. Sayın Başbakan'a atıf yaparak, bir darbeciyi burada savunamazsınız" dedi.  Bunun üzerine Çırağ, Şahin'e, "Sen kimsin Sayın Demirel'e hesap  soracak" diye bağırdı. Salon karışırken, AK Parti ve CHP'li vekiller karşı karşıya geldi. Bunun üzerine Çırağ, "Sayın Başbakan o hanımefendiyle taciz sözleriyle ülkeyi iç savaşa tahrik etti.  Sonra insanlığa yakışmayacak bir şey. MHP Genel Başkanının çocuğu olmamasını söylemesi tahrik değil mi?

 Ben bir tarih dersi vermek istiyorum. Bizim yaşadıklarımızı siz yaşamadınız. Sayın Erbakan ve Sayın Gül Hükümet'teydi. Hiçbiri 28 Şubat'a  direnmedi. Kimse palavra atmasın. Böyle boş laflara karnım yok" dedi.

 HADDİNİZİ BİLİN

  AK Partililerin, "Böyle olmaz" diyerek sözlerinin teklifle ilgili olmadığını söyleyip sözlerini kesmesi üzerine Çırağ, "Haddinizi bilin. Ben milli güçleri savunuyorum. Gerekirse Erbekan'ı da savunurum. Size ne benim ne söyleyeceğimi siz söylemezsiniz. Apoletsiz generalsiniz siz darbecisiniz." diye bağırdı. İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy müdahale etti ve"Sayın Çırağ bakın genel üzerindeki konuşmalar başladığından bu tarafa sabırla karşılıklı sağlıklı  saygı çerçevesinde tartışıyoruz ama size gelince ortalık gerildi. Kendi  uslubunuzu  da check eden bir uslup kullanın" dedi. Bunun üzerine CHP'liler "Başkan tarafsız davranır" diye  karşı çıktılar. Başkan Ersoy ise Çırağ'a, " Bu kadar yüksek volumle konuşmayın" diye uyardı.

 MİT'E AF KANUNU

 Muhalefet sözcüleri teklifle barış sürecinde görev yapanlara ve MİT mensuplarına af getirildiğini savundular.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler