Yunanistan'a kaçan askerlerde flaş gelişme!

Mahkemeye çıkacakları...

Yunanistan'a kaçan askerlerde flaş gelişme!
Yunanistan’a helikopterle kaçan darbeci 8 askeri personel, ‘ülkeye kaçak girmek ve iki ülke arasındaki dostluğu tehlikeyle düşürmek’ suçlaması ile sorgulanmak üzere Dedeağaç Savcılığı’na sevk edildi. Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker, yarın saat 12.00'de sınırı kaçak geçmekten suçüstü mahkemesine çıkacak.

Yunanistan’ın Dedeağaç Hava Limanına dün saat 11.50’de askeri helikopterle indikten sonra rütbelerini çıkarak Türkiye’de can güvenliği olmadıkları gerekçesi ile iltica talebinde bulunan 8 darbeci subay geceyi Fere Polis Merkezi’nde geçirdi. Dedeağaç Adliyesine bu bugün saat 12.00’de sevek edilmesi beklenen darbeci subaylar Yunan polisi tarafından sabah saat 09.00’de geniş güvenlik önlemleri altında getirildi. Elleri kelepçeli olarak ikişerli gruplar halinde ring aracından indirilen ve elleri ile yüzlerini kapatan darbeci subaylar adliyenin giriş katındaki boş bir duruşma salonuna alındı. Dedeağaç adliyesine gelen Yunanlı Avukat İliya Marinaki duruyma salonunda bekleylern sanıklarla görüştü. Sanıkların sorgulamasına yapacak savcının adliyeye gelmesi beklenirken Avukat Marinaki müvekkilleri darbeci subaylara Yunanistan’ın meşhur Frape kahvesi ikram etti. Yunanlı çok sayıda gazeteci ve televizyon muhabirinde Dedeagğaç Adliye binası önünde bekleyişi sürüyor.

Dedeağaç Savcısı bugün darbeci subayları ülkeye kaçak girmek, iki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye düşürmek suçlamasından sorgulayacak ve ardından suçüstü mahkemesine sevk edecek. Ancak Avukat Marinaki savcıdan ve mahkemeden ek süre talebinde bulunacağını açıkladı.

Kaçak darbeci subayların Türkiye'de can güvenlikleri olmadığı gerekçesi ile yaptıkları talep ise daha sonra ele alınacak. Bugün sadece ülkeye kaçak girme suçlaması ile sorgulanacaklar.

SAVCI SORGUYA BAŞLADI

Türkiye'den helikopterle Yunanistan'a kaçtıktan sonra gözaltına alınan ve bu sabah Dedeağaç adliyesine çıkarılan 8 darbe girişimcisi subayın sorgusuna Savcı Ana Nikitopoulu saat 12.10'da başladı. Avuktat İlia Marinaki'nide katıldığı sorguda subaylar kendilerine yöneltilen ülkeye kaçak girmek ve iki ülke arasındaki dostluğu tehlikeye düşürmek yönündeki suçlamalara cevap veriyor.

YARIN MAHKEMEYE ÇIKACAKLAR

Helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker, yarın saat 12.00'de sınırı kaçak geçmekten suçüstü mahkemesine çıkacak.

HELİKOPTER İADE EDİLDİ

İstanbul’dan helikopterle Yunanistan’ın Dedeağaç kentine kaçarak iltica talebinde bulunan 8 darbecinin Dedeağaç Havaalanı’na bıraktığı askeri helikopter, Türkiye’ye iade edildi. Yunanistan ve Türk Dışişleri Bakanlıklarının görüşmelerinin ardından dün gece saat 23.00 sıralarında Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan bir helikopter Dedeağaç Havaalanı’na geldi. İade işlemlerinin ardından Sikorsky tipi helikopter, TSK personeli tarafından Türkiye’ye götürüldü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler