Yol-İş Trabzon Şube Başkanı Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Yol-İş Trabzon Şube Başkanı Harun Erdoğan Giresun İl Özel idaresi kadrolu işçileri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı yaptı.

Yol-İş Trabzon Şube Başkanı Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Haber61 – Haber Servisi - Türkiye Yol-İş Sendikası Trabzon 2’Nolu Şube Başkanı Harun Erdoğan Giresun İl Özel İdaresi kadrolu işçilerinin özlük hakları, ilave tediye, ikramiye ve mesai alacaklarını alamadıklarını söyledi.

Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 

“Türkiye Yol-İş Sendikası Trabzon 2’Nolu Şube Başkanlığımıza bağlı bulunan Giresun İl Özel İdaresi Kadrolu işçilerimizin olan özlük hakları, ilave tediye, ikramiye ve mesai alacaklarımızı iki yıldan beri alamıyoruz personelimizin özlük hakları olan ödemeler Ankara’dan Maliye Bakanlığından her ay düzenli olarak gelmektedir. Tüm illerimizde olduğu gibi Giresun İl Özel İdaremize de ödeme gelmektedir. Personelimize gelen paranın bu işle değil de başka amaçla kullanılmaktadır işçinin parası işçice verilmemektedir.

Yol-İş Trabzon Şube Başkanı Erdoğan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı

Başta Sayın Giresun Valimize ve Genel Sekreterimize defalarca görüşmemize rağmen bir sonuç almış değiliz, mağduriyetimiz çok büyüktür.

Türkiye'de bulunan 51 İl Özel İdarede sadece bu sorun Giresun İl Özel İdaresinde vardır. Kurumumuzu iyi yönetemediklerinden dolayı bu sorunu yaşadığımıza inanmaktayız. Bu mağduriyetimizin giderilmesini yetkililerden istiyoruz.

Bahsettiğim gibi ilave tediyeler Cumhurbaşkanlığı tarafından imzalanıp Resmi Gazete de yayınlanmıştır. 

İşçinin alın teri olan özlük haklarının hangi sebeplerden dolayı ödenmediği veya buradan sesleniyorum Cumhurbaşkanım bizler Giresun da tüm yetkililerden görüşmemize rağmen iki yıldır sizlerinde imzaladığı Resmi Gazetede yayınlanan ödemelerin henüz alamadık. Bu yüzden sizlerden yardım talep etmekteyiz. Siz dersiniz ki işçinin alınteri kurumadan parasını ödeyiniz. Sizin söylediklerinizi Giresun'daki idarecilerimiz yapmamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanım sizden tekrar rica ediyoruz tüm çalışanlar olarak bizlerin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini saygıyla rica ediyoruz.

Şuana kadar almadığımız özlük haklarımız aşağıda sıralandığı gibidir.

Aralık 2018 – İlave Tediye 13
Ocak 2019 – İlave Tediye 13
Mayıs 2019 – İkramiye 30
Mayıs 2019 – İlave Tediye 13
Ağustos 2019 – İlave Tediye 30
Aralık 2019 – İlave Tediye 13
Ocak 2020 – İlave Tediye 13
Mayıs 2020 – İkramiye 30
Mayıs 2020 – İlave Tediye
Aralık 2018 den itibaren fazla mesai”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem