Yok artık kayısı !

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Malatya Kayısı İşletmeleri Derneği (MAKİD) Başkanı Rahmi Semiz, "Bu sene Malatya'da kayısının olmadığını neredeyse duymayan kalmadı. Bu da fırsatçıların ekmeğine adeta yağ sürdü. Malatya'dan kalitesine göre 10 ile 25 lira

Yok artık kayısı !

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Malatya Kayısı İşletmeleri Derneği (MAKİD) Başkanı Rahmi Semiz, "Bu sene Malatya'da kayısının olmadığını neredeyse duymayan kalmadı. Bu da fırsatçıların ekmeğine adeta yağ sürdü. Malatya'dan kalitesine göre 10 ile 25 lira arasında çıkış yapan normal kalite kayısı, yurt içi piyasada perakende reyonlarında 50, 60 hatta 70 liralara satılmaya çalışılmaktadır. Kayısı bu rakamları gördü diye sevinelim mi? Üzülelim mi? Yoksa oturup kara kara düşünelim mi?" diye sordu.

"Kayısımızı bu şekilde erişilemez, tüketilemez noktaya getirenlerin biraz daha vicdanlı olmaları gerekmektedir" diyen Semiz, "Dernek olarak yapmış olduğumuz araştırmalarda, müstahsilden alınan kuru kayısılar işletmeler tarafından işlendikten sonra hemen hemen maliyeti fiyatına, yurt içindeki toptancılara pazarlanmaktadır. Hatta işletmelerimiz peşin paraya aldıkları kayısıyı vadeli bile vererek önümüzdeki yıllarda müşterisini kaybetmemeye gayret göstermektedirler. Toptancı esnaflarımız da yine aynı düşünce içerisinde sorumlu bir duruşla normal karlarını yaparak perakende satış yapan market, kuruyemişçi, pazarcı vs. gibi müşterilerine pazarlamaktadırlar. Maalesef bazı perakende reyonlarında ise, kayısı adeta iki katına satılmaya çalışılmaktadır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler