WhatsApp mesajları yedekleme! Whatsapp crypt8 dosyası nedir, nasıl açılır?

Whatsapp mesajları nasıl yedeklenir? Yedeklenen Whatsapp crypt8 dosyası nasıl açılır? İşte merak edilen soruların yanıtları

WhatsApp mesajları yedekleme! Whatsapp crypt8 dosyası nedir, nasıl açılır?

WhatsApp mesajlarınızın kaybolmamasını garantiye almak için yaptığınız konuşmaların geçmişi, telefonunuzda saklanıyor. Android ve iPhone'da WhatsApp mesajlarını nasıl yedekleneceğini, Whatsapp crypt8 dosyasının açılıp açılamadığını haberimizden öğrenebilirsiniz. 

WhatsApp, her gün saat 04:00'da tüm mesajlarınızı otomatik olarak yedekliyor. Buna alternatif olarak, uygulamaların Ayarlar menüsü altındaki Sohbet Ayarları seçeneğine dokunup, "Sohbet geçmişinin yedeğini oluştur" seçeneğini kullanarak kendiniz de yedek oluşturabilirsiniz.

Kaydedilen mesajlar, SD kartınızda WhatsApp / Databases klasörü altında "msgstore.db.crypt8" adlı şifreli bir dosyada saklanıyor.

Yeni bir telefona geçtiğinizde ve aynı SD kartı telefona taktığınızda, WhatsApp'ı yükledikten sonra "Geri Yükle" düğmesine dokunarak mesajlarınızı geri getirebilirsiniz.

WHATSAPP'I iPHONE'DA YEDEKLEME

iPhone'da birkaç adımda yedek oluşturmanız mümkün. Ayarlar menüsünü açın ve Sohbet Ayarları > Sohbetleri Yedekle yolunu izleyin. Buradaki seçeneği kullanarak yedek oluşturabilirsiniz. Yedeğe video dışındaki medya dosyalarını ekleyip eklememek, size kalmış. Sohbet geçmişiniz, iCloud'da saklandığından, WhatsApp'ı yeni bir telefona yüklediğinizde kolayca geri getirebiliyorsunuz.

WhatsApp mesajları yedekleme! Whatsapp crypt8 dosyası nedir, nasıl açılır?

WHATSAPP CRYTP8 DOSYASI NASIL AÇILIR?

Crytp8 WhatsApp'ın veritabanı dosyasıdır ve sohbet geçmişini şifreli olarak bu veritabanında depolar.

DB.CRYPT8 dosyası bazı programlar tarafından açılabilmektedir. WhatsApp for iPhone, WhatsApp for Symbian, WhatsApp for Blackberry, WhatCrypt Tools programları, WhatsApp Tri-Crypt (Omni-Crypt) gibi programlar ile dosya açılabilmektedir.

Bilgisayarınıza WhatsApp Tri-Crypt (Omni-Crypt) programını kurduktan sonra DB.CRYPT8 dosyasının üzerine gelerek sağ tıklayıp özelliklerden varsayılan olarak bu programı seçiniz.. Eğer program açmıyorsa WhatsApp Tri-Crypt (Omni-Crypt)'i son sürümüne güncelleyin. EliteAndroidApps sitesinden güncellemeyi yapabilirsiniz.

DB.CRYPT8 dosyası yine açılmıyorsa bazı sorunların olduğuna işarettir. Bunlar dosyanın boş olması, bilgisayardan virüs bulaşması, dosyanın hasar görmesi, şifrelenmiş olması veya kullandığınız başka bir programın engellemesi nedeniyle olabilir.

WhatsApp mesajları yedekleme! Whatsapp crypt8 dosyası nedir, nasıl açılır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Nedir, Ne Anlama Gelir?