Vize alacaklara şok haber !

Taksim merkezli turizm şirketlerinin yanı sıra en fazla vize talebi alan Almanya ve Fransa gibi ülkeler konsolosluklarının kapısına kilit vurunca başvurular yığıldı, vizeler haziran sonuna kadar uzadı. Hafta başında tekrar alevlenen Gezi Parkı olayları, v

Vize alacaklara şok haber !
Taksim merkezli turizm şirketlerinin yanı sıra en fazla vize talebi alan Almanya ve Fransa gibi ülkeler konsolosluklarının kapısına kilit vurunca başvurular yığıldı, vizeler haziran sonuna kadar uzadı.
 
Hafta başında tekrar alevlenen Gezi Parkı olayları, vize alıp Türkiye’den yurtdışına çıkmak isteyenlere engel oldu. Olayların İstanbul’daki turizm ofisi ve konsoloslukların büyük bölümünün bulunduğu Taksim ile çevresinde olması nedeniyle vize işlemleri önemli ölçüde aksadı. Özellikle salı günü polisin Taksim Meydanı’na çıkmasıyla başlayan olaylar, Schengen vizesi isteyen Avrupa ülkelerine vize aracı hizmetleri sağlayan başlıca şirketler olan VFS ve iDATA’nın kapılarını kapatarak hizmet verememelerine neden oldu. Buna Almanya ve Fransa konsolosluklarının açılmamaları da eklenince, randevular iptal oldu ve başvurular birikti. Adını vermek istemeyen şirket yetkilileri, normalde 1 haftada verilen vizelerin başvurulardaki yığılma nedeniyle haziran sonuna kadar alınmakta güçlük çekileceği uyarısında bulundu.
 
TURLAR İLERİ TARİHE ÖTELENİYOR
 
Anı Tur Dış Turlar Genel Müdürü Cihan Saray, salı günü yaşanan olayların ardından bazı konsoloslukların kapılarını kapattığını belirterek, “Bu nedenle vize başvurularımızı zamanında yapamadık. Tatil sezonunun tam ortasına girdiğimiz bu zaman içerisinde meydana gelen belirsizlik nedeniyle turlarımızı ertelemek zorunda kaldık” dedi. Protesto eylemleri nedeniyle zamanında vize alamadıkları için buna bağlı yurtdışı turlarının takviminde değişiklik yaptıklarını dile getiren Jolly Tur Dış Turlar Genel Müdürü Tolga Tekin ise “Olaylar olduğu için TaksimHarbiye hattında bulunan konsolosluklar ve vize aracı şirketleri kapılarını açamadılar. Bunun için başvurularda birikme yaşandı. Vize şartlı turlarımızı gecikmeli olarak gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler