Vekillere 70 milyon gitti !

 Eski vekillerin sağlık harcaması yüzde 14 arttı ve Meclis'e faturası 77 milyon liraya çıktı. Bunun en önemli sebebinin yurt dışı tedavi giderlerindeki artış olduğu belirtiliyor Eski milletvekilleri, hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları yakınla

Vekillere 70 milyon gitti !

 

Eski vekillerin sağlık harcaması yüzde 14 arttı ve Meclis'e faturası 77 milyon liraya çıktı. Bunun en önemli sebebinin yurt dışı tedavi giderlerindeki artış olduğu belirtiliyor
 
Eski milletvekilleri, hem kendileri hem de bakmakla yükümlü oldukları yakınları için yurt dışı tedaviden vazgeçmiyor.
 
Meclis bütçesi içinde, eski milletvekillerinin tedavi ve ilaç giderleri, geçen yıla göre yüzde 14 arttı. Artışın sebebinin, Türk Tabipler Birliği (TTB) tarifesi ile yurt dışı tedavi giderlerindeki artışın olduğu belirtildi.
 
YÜZDE 90 TEDAVİYE GİDİYOR
 
Eski vekillerin tedavi giderleri, Meclis bütçesinin "cari transferler" kaleminden karşılanıyor. Cari transferler kaleminde; memurların öğle yemeğine yardım, dernek, birlik, kurum ve kuruluşlara yapılan yardımlar, uluslararası kuruluşlara üyelik aidatları gibi kalemler de var. Ancak cari transferlerin yüzde 90'lık bölümü, eski vekil ve yakınlarının tedavi giderleri için harcanıyor.
 
70 MİLYON LİRA YURT DIŞINA
 
Cari transferler, Meclis'in toplam bütçesinin yüzde 10'unu oluştururken, bu oran 2013 yılı için 77 milyon 601 bin liraya denk geliyor. 77 milyon liranın neredeyse tamamına yakını 70 milyon liralık (yüzde 90,2) bölümü ile 3671 sayılı Kanun gereği, eski vekiller ve bakmakla yükümlü oldukları aile üyelerinin tedavi ve ilaç giderleri karşılanıyor.
 
Cari transferler kaleminde 2012 yılına göre yüzde 14'lük artış gerçekleşti. Artışın en önemli sebebinin yurtdışı tedavi giderlerinde artış yaşanması olduğu belirtildi. Eski vekillerin yurt dışı tedavi giderleri, "Milletvekillerine, Yasama Organı Eski Üyelerine, Dışarıdan Atandıkları Bakanlık Görevi Sona Erenlere Tedavi Yardımı Yapılmasına Dair Yönetmelik" kapsamında karşılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem