Ve Mehmetçik Libya'da!

Meclis'ten geçen Libya tezkeresinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) bağlı unsurlar Libya'ya resmen intikal etti.

Ve Mehmetçik Libya'da!

TSK’nın radar ve hava savunma sistemleri konusunda uzman bir ekibin, hava savunma ve elektronik harp sistemleri ile Trablus’a ayak bastığı öğrenildi.

El Cezire’ye konuşan Libya Ordusu’ndan askeri yetkili Nasir Amar, “Sinyal bozma ve hava savunma konusunda uzmanlaşmış seçkin bir Türk ekibin Libya’ya geldiğini” söyledi. Libya ordusu kaynakları, “Ekiple birlikte hava savunma sistemleri, gelişmiş teknolojik silahlar ve sinyal karıştırıcı silahların” da bulunduğunu belirtti.

Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne yakın kaynaklar, radarları karıştıran Koral Elektronik Harp Sistemi ile MİLKAR-3A2 karıştırma sisteminin Libya’ya getirildiğini öne sürdü.

 TSK’nın Libya’da kuracağı harekât merkeziyle, bölgedeki tüm operasyonları yönetim ve koordinasyonunu tek elden yürüteceği öğrenildi. TSK, ilk planda, milis güçlerden oluşan UMH unsurlarının, eğitim ve donanımlarına ağırlık verecek. Bu güçler arasında koordinasyonun artması ve düzenli ordu şeklinde hareket etmesi sağlanacak.

 Bu kapsamda TSK’nın muharip unsurlarının da görev yapacağı ancak gerek kalmadıkça sıcak çatışmaya girmeyeceği bildirildi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem