Van'da patlama

PKK, Van'da bombalı araçla saldırdı: Yaralılar var 

Van'da patlama

PKK'lı teröristler Kurban Bayramı'nın ilk günü Van kent merkezinde bomba yüklü aracı infilak ettirdi, ilk belirlemelere göre çok sayıda yaralı var.

Patlama saat 10.50'de halkın bayram sevincini yaşadığı kentin en merkezi yeri olan Beşyol Mevkii'nde meydana geldi. Van Valiliği'ne 200 metre uzaklıkta, işyerlerinin yoğun olduğu ve Ak Parti il binasının da bulunduğu yerdeki kulakları sağır eden patlamayla birlikte, ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda kişi yaralanırken, çevredeki binalar büyük hasar gördü, araçlar ve binalardan alevler yükseldi.

Bölgeye güvenlik güçleriyle, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralanan çok sayıda kişi ambulanslarla hastanelere taşınırken, itfaiye ekipleri ve TOMA'lar alevleri söndürdü. Güvenlik güçleri çevrede önlem alarak, patlamayı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, saldırıyla ilgili “Bomba yüklü araç patlatılıyor. Parti binamız sakindi orada bugün bayramlaşma olmadığı için tenhaydı. Ancak polis noktasında 2 polisimiz yaralandı, gerisi sivil vatandaş. Hayati risk taşıyan 1 yaralı vatandaşımız var” dedi

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise; “Saldırıyla,Ak Parti binası ve onu koruyan polisler hedef alınmıştır. Şehidimiz yok, 11 yaralı diye haber aldım yaralıların durumu çok ciddi değil “diye konuştu. 


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler