Validebağ davasında karar !

Üsküdar Validebağ'da çıkan olaylara ilişkin haklarında dava açılan 14 kişi beraat ederken, Suruç'ta hayatını kaybeden Koray Çapoğlu hakkındaki dava ise düştü.Anadolu Adalet Sarayı 47. Asliye Ceza Mahkemesi görülen duruşmada sanıklardan 5'i hazır bulundu.

Validebağ davasında karar !

Üsküdar Validebağ'da çıkan olaylara ilişkin haklarında dava açılan 14 kişi beraat ederken, Suruç'ta hayatını kaybeden Koray Çapoğlu hakkındaki dava ise düştü.

Anadolu Adalet Sarayı 47. Asliye Ceza Mahkemesi görülen duruşmada sanıklardan 5'i hazır bulundu. Sanık avukatlarından Onur Cingil, iddianamenin, asılsız, mesnetsiz ve hukuk dışı iddialarla dolu olduğunu savunarak, "Amaç, anayasal haklarını korumak isteyen insanları yıldırmaktır. Sanıklardan Koray Çapoğlu vahşice bir terör eyleminde öldürülmüştür. Kendisinin bu nedenle mahkeme huzurunda beraat etmesi mümkün olmamıştır. Ancak tüm sanıkların beraat etmesi, onun için ödül olacaktır" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Koray Çapoğlu hakkında açılan kamu davalarının, sanığın kovuşturma aşamasında Suruç'taki saldırıda hayatını kaybetmesi nedeniyle düşmesine karar verdi. "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılıp ihtarlara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamak" ve "Görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından yargılanan diğer 14 sanığın ise beraatlerine karar verildi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin, izinsiz toplantı ve oturma eylemi yapıp polis bariyerine mukavemet ederek taş, polise yönelik taş, soda şişesi ve cam bilye gibi malzemeler atarak mukavemet etmek suretiyle, "Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne katılıp ihtarlara ve zor kullanmaya rağmen dağılmamak ve görevi yaptırmamak için direnmek" suçlarından, 1 yıl 3 aydan 7,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılmaları istenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler