Vali Yavuz'dan 12 Mart mesajı!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü mesajı yayınladı.

Vali Yavuz'dan 12 Mart mesajı!

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.


Yavuz, mesajında, milletin bağımsızlık hislerini kuvvetlendirerek ilham kaynağı haline gelen İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından devletin ve milletin bağımsızlığının sembolü olarak kabul edildiğini anımsattı.

İstiklal Marşı'nın, aziz milletin sebat, gayret ve fedakarlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin dizelere döküldüğü ve imkansızlıklar içinde girdiği bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, milleti müşterek fikir ve değerler paydasında buluşturan eşsiz bir eser olduğunu vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti:

"Ömrünü kutlu vatan toprağına ve millete hizmete adamış destan şairi Mehmet Akif Ersoy, milletimizin milli mücadele döneminde göstermiş olduğu cesaret ve kahramanlığı veciz mısralarla baki kılarak, bizlere bugünlerimizde de yol göstermeye devam etmektedir. TBMM'de büyük coşku ve alkışlar içinde defalarca inşat edilerek kabul edilen İstiklal Marşı'mızın, tarih sahnesinden ve cihandan silinmek istenen bir milletin, hangi değerlere sarılarak Kurtuluş Savaşı'nı kazandığının belgesidir."

Yavuz, İstiklal Marşı'nın, milli marş olarak kabul edilişinin 96. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kahraman şehitleri ve Milli Şair merhum Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle andığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem