Üstünden Paletli geçti hikayesini Haber61'e anlattı

Türkiye'nin konuştuğu adam Haber61'den Şükrü Üçüncü'ye konuştu...

Üstünden Paletli geçti hikayesini Haber61'e anlattı

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde bir grup FETHÖ/PDY üyesi subayların gerçekleştirmiş olduğu 15 Temmuz darbe girişimi sırasında halk sokaklara dökülerek kalkışımı durdurmuştu. Ankara’dan sonra en fazla tahribatın olduğu İstanbul’da bir grup darbeci subay İstanbul Havalimanını ele geçirmeye çalışırken sivillerin müdahalesi olmuş ve girişim engellenmişti. Havalimanı kuşatmasında tankların önüne gecen isimlerden bir tanesi Gümüşhaneli 44 yaşındaki Vasfi Yılmaz’dı. Yılmaz Trabzon’da Haber61.net Muhabiri Şükrü Üçüncü’ye 15 Temmuz gecesi İstanbul’da neler olduğunu saniye saniye anlattı.

“RADYODAN CUMHURBAŞKANI'NIN ÇAĞRISINI DUYDUM”

Darbe gecesi radyodan Cumhurbaşkanının çağrısını duyduğunu söyleyen Yılmaz, “ İstanbul’da yaşıyorum Avcılar istikametine doğru gidiyordum. Bir vatandaş bizi arabaya aldı. Bu sırada radyodan Cumhurbaşkanımızın çağrısını duydum. Açıklamayı duyunca direk Atatürk Havalimanına doğru yola çıktık. Havalimanına vardığımızda ise saat 00.30’du ve aşırı bir kalabalık yoktu. Özel Harekâtçı polisler vardı. Onlara “ne yapmamız gerektiğini sorduk, nasıl yardımcı ola biliriz?” Diye sorduk. Onlarda “en yüksek noktayı tutmamız gerekli” diyerek kuleye yönelmemizi söyledi. Bizde fazla kalabalık değildik 100 yada 150 kişi kuleye doğru ilerlemeye başladık.”dedi.


VASFİ YILMAZ, GÜVENLİK MUHABİRİMİZ ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ İLE SÖYLEYİŞİ  

“ZIRHLI ARAÇ BANA ÇARPTI”

Paletli bir aracın altında kaldığını söyleyen Yılmaz, “Silah seslerini duyduk ve seslerin olduğu noktaya doğru koşmaya başladık. Bu sırada bir arkadaşımızın ayakları askeri bir kamyonetin altında kaldı. Herkes ona doğru yöneldi. Yaralı arkadaşımıza. Böylelikle kule yolu açılmış oldu. Paletli zırhlı personel taşıyıcı gördüm. Bize kuleye doğru gelmeye başladı. Bende bu durum üzerine ilerlemesin diye önüne geçtim. Beni yolda gören araç iyice gaza bastı ve benim göğsüme çarparak altına aldı. İki paletin arasında kaldım üzerimden geçti.”ifadelerine yer verdi.

ü
 
EMEKLİ JANDARMA KURMAY ALBAY MUSTAFA ÖNSEL’İN YAZDIĞI 'AĞACIN KURDU - FETHULLAH'IN ASKERLERİ' KİTAP ELİNDE. KİTABIN KONUSU FETHÖ/PDY ÜYESİ 20 GENERALİ ANLATIYOR.

“İKİ SAAT ORADA YARALI KALDIM”

Kendisini yerde gören arkadaşlarının yanına geldiğini ifade eden Yılmaz, “ Beni yerde gören arkadaşlar yanıma geldi. Bu sırada başka bir tank arkadan geldi, onunda arkasında başka bir zırhlı personel taşıyıcı bulunuyordu. İnsanlar onların etrafını sardı ve askerlerin kuleye doğru ilerlemesi engellendi. O askerlerin görevi Kuleyi kuşatmaktı. Beni hastaneye gitmek istemedim. orada kaldım. Beni CIP’e getirdiler ve tedavi ettiler. bir saat yada iki saat gibi orada kaldım. Sonra dışarı çıktığımda ise; kuleye Türk bayraklarının asılmış olduğunu gördüm.”şeklinde konuştu.


VASFİ YILMAZ DARBE SONRASI İLKKEZ MUHABİRİMİZ ŞÜKRÜ ÜÇÜNCÜ İLE UZUNSOKAK’TA  

“KULEDE ARKADAŞLARIMI GÖRDÜM”
Arkadaşlarımın kulede Türk Bayraklarını salladığını fark ettim diyen Yılmaz, “Bayrağı asan kişiler benim arkadaşlarımdı. sabahın yedisine kadar orada bekledik. Kulede bayrak asarak bekleyen arkadaşlarım Yusuf Gündüz, Murat Öztürk, Coşkun Yeşilyayla, Osman Adıbeş ve  Kaan Arkadaşım onun soyadı aklım da kalmadı. Sabahta her şey yola girdikten sonra cumhurbaşkanımızın konuşmasından sonra dağılmadık. O ara birbirimizi kaybettik, kendi imkanlarımdan E5 cıktım ve sonra hastaneye gittim tedavi oldum.” dedi.
 
Haber : Şükrü Üçüncü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem