Usta'ya İstanbul'dan müjde

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, İstanbul'da önemli bir bölgeyi aldı.

Usta'ya İstanbul'dan müjde

İstanbul Sarıyer’de mülkiyeti Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde, kullanımı Avcılık ve Atıcılık Kulübünde olan 391 ada 30 numaralı 127 bin metrekarelik parselde özel spor hastanesi yapılmasının önü açıldı. Bölgeye Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın sahibi olduğu Medical Park'ın hastane yapacağı bildirildi.

İBB Meclisi’nden geçen karara göre yaklaşık 127 bin metrekarelik arsanın bir kısmında özel hastane yapılabilecek. Plan notlarında “spor akademisi, sporcu eğitim merkezi, spor hastanesi tesisleri yapılabilir” şeklinde düzenlenen alanın büyük bir kısmının üzerinde ağaçlar yer alıyor.

AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken CHP ve MHP karara muhalefet etti. İmar ve Bayındırlık Komisyonu Hadi Güler, kararı şu sözlerle savundu “Verilen yer tamamı değil. Ayrıca Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu emsali 0.50’ye düşürdü. Burada spor hastanesi yapılacak. İstanbul’a kazandırılacak.”

CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Medikal Park’ın alana özel hastane yapacağını duyurdu. Sağ, “Buraya hastaneyi kamu yapsın, neden özele veriyorsunuz. Bu doğru bir tarz değil” dedi. MHP’li Meclis Üyesi Muharrem Yaman ise yeşil alanların zarar göreceğini ve bu yüzden rapora olumsuz oy kullandığını söyledi.

Aydınlık

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem