Uludağ'da kaybolan dağcılardan haber yok - Trabzon'dan 4 kişilik ekip

AKUT Trabzon ekibi Uludağ’daki kayıp dağcıları arama çalışmalarına katıldı.

Uludağ'da kaybolan dağcılardan haber yok - Trabzon'dan 4 kişilik ekip

AKUT Arama Kurtarma Derneği Trabzon ekibi, 4 gönüllüsüyle Uludağ’da kayıp olan 2 dağcıyı arama çalışmalarına destek veriyor.

Uludağ’da zirve tırmanışı yaptıkları sırada 1 Aralık akşamı kaybolan ve kendileriyle irtibat kesilen Mert Alpaslan ve Efe Sarp isimli iki dağcıyı arama çalışmaları devam ediyor. AKUT’un 41 kişilik operasyon ekibiyle yer aldığı çalışmalarda Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Jandarma Özel Harekât (JÖH), AFAD ile Sivil Toplum Kuruluşları (STK) destek ekipleriyle birlikte toplam 130 kişinin görev yaptığı ortak operasyon yürütülüyor. AKUT Trabzon ekibi de 4 gönüllüsüyle Uludağ’daki arama çalışmalarına destek veriyor.

Uludağ’daki arama çalışmalarına katılan AKUT Trabzon Ekibi Operasyon Bölümü Sorumlusu Köksal Sonbay, “Uludağ’da kaybolan iki dağcı arkadaşımızı arama – kurtarma çalışmalarına katılmak üzere önceki gün 4 gönüllümüzle Bursa’ya geldik. Burada ortak operasyon ekipleriyle koordineli bir çalışma yürütüyoruz. Sis basması nedeniyle 1 Aralık Pazar günü yönlerini kaybettiğini düşündüğümüz dağcılarımıza ulaşmak için kurtarma ekipleriyle birlikte çalışıyoruz” dedi.

Aramalar, Uludağ'ın Yedigöller, Maden, Saitiabat, Çobankaya, Sarıalan, Alaçam bölgelerinde yoğunlaştırıldı.

TİPİ VE KAR, ARAMA ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Uludağ'da dün gece saatlerinde kar yağışı ve sis etkili olunca, insanlı keşif uçakları ve Jandarma Genel Komutanlığı'na ait helikopterle yapılan, havadan arama çalışmalarına ara verildi. Karadan aramaların sürdürüldüğü bölgelerde, kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye kadar düştüğü Uludağ'da, kaybolan 2 dağcıyı arama çalışmaları, sürdürülüyor. Bugün saat 09.00'da, aralamaların 58'inci saatinde iki dağcıdan herhangi bir ize rastlanmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem