Ukrayna'da üçlü zirve başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Eroğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda bir araya geldi.

Ukrayna'da üçlü zirve başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik temaslarda bulunmak üzere, Rusya-Ukrayna savaşı başladığından bu yana bir ilki gerçekleştirerek Ukrayna'ya gitti. Erdoğan ile Zelenskiy, Lviv'deki Potoçki Sarayı'nda bir araya geldi. İki liderin görüşmesinin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de dahil olduğu üçlü zirve başladı.

Dünyanın gözü Lviv'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasındaki kritik üçlü zirve, Erdoğan - Zelenskiy görüşmesinin ardından başladı. Dünyanın yakından takip ettiği görüşmelerden ilk fotoğraflar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Lviv kentinde yapılacak Üçlü Görüşme kapsamında Polonya’ya geldi. Erdoğan’ı, Rzeszow Havalimanı’nda Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat karşıladı.
Ukrayna'da üçlü zirve başladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Zelenskiy bir araya geldi

Daha sonra Ukrayna'da Lviv'e geçen Erdoğan, burada Zelenskiy ile bir araya geldi. İki liderin Potoçki Sarayı'ndaki görüşmesi, saat 14.40'ta başladı.

Potoçki Sarayı'ndaki basına kapalı görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü.

ÜÇLÜ ZİRVE BAŞLADI

Görüşmenin ardından Erdoğan, Zelenskiy ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres üçlü görüşmeye geçti.

Görüşmede, Ukrayna tahılının dünya pazarlarına ihracı amacıyla teşkil edilen mekanizmanın faaliyetlerinin arttırılarak sürdürülmesi ile Ukrayna-Rusya savaşının diplomatik yollarla sona erdirilebilmesine yönelik olarak atılabilecek adımlar ve Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’nde yaşananların masaya yatırılması bekleniyor.

ERDOĞAN İLE ÇAVUŞOĞLU CAMDAN HALKI SELAMLADI

Öte yandan Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken savaş bölgesine giden ve camlar açık şekilde halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu hareketi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler