Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Putin emri verdi patlama sesleri arka arkaya geldi!

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de büyük patlama sesleri duyuluyor.

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

İŞTE YAŞANANLAR

16.35: Ukrayna, Belarus topraklarından 4 balistik füze fırlatıldığını da açıkladı.

16.00: Avrupa Birliği ve NATO'dan yapılan ortak açıklamada, "Putin Avrupa'ya savaşı geri getirdi, bedeli ağır olacak" ifadeleri kullanıldı.

15.28: Ukrayna Sınır Güçleri: Rus güçleri Kiev bölgesine girdi.

15.00: İngiltere Başbakanı Boris Johnson: Putin, Ukrayna'ya yönelik bu sebepsiz saldırıyı başlatarak kan dökme ve yıkım yolunu seçti. Önümüzdeki günler karanlık görünüyor. Biz Ukrayna'nın yanındayız.

14.35: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg öğle saatlerinde tekrar açıklamada bulunarak "Kaybedilen hayatlardan Rusya sorumlu olacak" dedi. Stoltenberg "Askerlerimiz ve yüzlerce jet hazır bekliyor" dedi ve "Yeni kararlı ve daha güçlü bir şekilde birlikte çalışmalıyız. Demokrasi her zaman otokrasiye karşı kazanacaktır." diye ekledi.

14.20: Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekatına ilişkin Kremlin'den yapılan ilk açıklamada "Süreyi Putin belirleyecek" denildi.

14.17: Ukrayna: 2 Rus kargo gemisi vuruldu

14.04: Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri tarafından Ukrayna’ya yönelik olarak başlatılan askeri operasyonu kabul edilemez buluyoruz ve reddediyoruz." açıklamasında bulundu.

13.54: Odessa kentinde düzenlenen saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetti.

13.49: NATO: Washington Antlaşması'nın 4'üncü maddesi uyarınca müttefiklerle istişarede bulunarak, caydırıcılığı ve savunmayı güçlendirmek için ek adım kararı aldık.

13.30: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin danışmanı, Ukrayna'ya 2. dalga füze saldırısı düzenlendiğini birçok kentte aynı anda patlama sesi duyulduğunu söyledi.

13.17: Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesinde hedef aldığı bölgelerden başkent Kiev’de yeni bir patlama sesi duyuldu.

13.06: Kendi ordularında da 40'a yakın askerin hayatını kaybettiğini belirten Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, onlarca askerlerinin de yaralandığını duyurdu.

12.30: Zelenskiy kameraların karşına geçti, son durumu değerlendirdi: Ukrayna Ordusu ağır saldırılarla karşılaşıyor, düşman bize zarar vermeye çalışıyor. Ukraynalıları ordumuza katılmaya çağırıyorum

12.12: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusuna askeri operasyon başlattıklarını açıklamasının ardından Ukrayna'nın başkenti Kiev dahil olmak üzere pek çok yerde halk bölgeyi terk etmeye başladı. 

12.00: AB liderleri Ukrayna'ya adaylık statüsü verilmesini görüşecek.

11.53: Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock: Putin, uluslararası düzenin en temel kuralını ihlal etti. Bu sabah başka bir dünyaya uyandık. Ukrayna bunu hak edecek bir şey yapmadı. Rusya bizim müzakere tekliflerimizi reddetti. Rusya'ya karşı tam bir yaptırım paketi uygulayacağız.

11.50: Ukrayna: 50 Rus askeri öldürüldü, 6 Rus uçağı imha edildi.

11.45: Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov, eli silah tutan her vatandaşa ülkesini savunma çağrısı yaptı.

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

11.20: Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar: Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden aldığımız bilgilere göre, 5 Rus uçağı ve 2 helikopteri düşürüldü. Şu an saldırıya geçen Rus ordusunda ciddi kayıplar söz konusu

10.40: AB Yüksek Temsilcisi Borrell: Tarihin gördüğü en katı yaptırım söz konusu olacak. Geçmişte eşi benzeri görülmemiş bir saldırı bu. Biz AB olarak dünyanın en güçlü ülkelerinden oluşuyoruz ve bu saldırıyı görmezden gelmeyeceğiz. Putin Avrupa'ya savaşı getirmekten sorumludur. Ukrayna'nın yanındayız ve bunu sürdüreceğiz.

10.33: Ukrayna, Rus askerleri ülkeye girdi.

10.12: Ukrayna: Rusya'nın düzenlediği saldırılarda 7 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı

10.06: Rusya yanlısı ayrılıkçılar, "Luhansk'ta bir Ukrayna uçağını vurduk" açıklamasında bulundu.

10.00: Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'daki Rusya'nın askeri harekatını hemen bitirmesi gerektiğini söyledi.

09.55: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Tüm dünya liderlerine Putin'e karşı yaptırım uygulama çağrısında bulunuyorum" dedi.

09.50: Rus ordusu, Ukrayna'nın hava savunma sahasını ve ülkenin hava üslerini devre dışı bıraktığını söyledi.

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

09.40: Ukrayna'daki ayrılıkçılar "Luhansk'ta iki köy kontrolümüze geçti" açıklamasında bulundu.

09.07: Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da yaşayan Türk vatandaşlarını güvenli bir yerde kalmaları konusunda uyardı.

09.05: Rusya, Rus uçaklarının Ukrayna tarafından vurulduğu iddialarını reddetti.

09.00: Ukrayna'dan yapılan yeni açıklamada 5 uçak ve 1 helikopterin vurulduğunu açıklandı.

08.50: Ukrayna Ordusu Rus jetini vurdu.

08.47: CNN, Belaruslu askerlerin de Rus birliklerine katıldığını ve Belarus sınırı üzerinden Ukrayna'ya ilerlediğini duyurdu.

08.11: Almanya Başbakanı Scholz, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekata ilişkin "Ukrayna için ve Avrupa için kara bir gün" dedi.

08.10: ABD Başkanı Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü.

08.05: Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen, "Bu karanlık saatlerde, düşüncelerimiz bu gereksiz saldırıyla karşılaşırken hayatlarından korkan Ukrayna’daki kadın, erkek ve çocukların yanındayız. Kremlin bunu sorumlusu olacak" dedi

07.54: Ukrayna'da sıkı yönetim ilan edildi.

07.44: Rusya Savunma Bakanı, Ukrayna şehirlerini füze ya da topçu saldırılarıyla hedef almadıklarını söyledi

07.39: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’den ilk açıklama: Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız

07.10: NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Ukrayna halkının yanındayız. İttifak müttefiklerini korumak ve savunmak için elinden geleni yapacak." dedi

07.02: Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba: Putin, Ukrayna’ya karşı geniş çaplı bir savaş başlattı. Ukrayna’nın barışçıl kentlerinde saldırılar sürüyor.

06.50: Ukrayna'nın DoNbas bölgesinde yer alan Kramatorsk kentinde 2 büyük patlama sesi duyuldu.

06.41: ABD Başkanı Joe Biden, Putin’in Ukrayna’ya askeri operasyon başlatmasına sert tepki gösterdi.

06.17: Ukrayna’nın başkenti Kiev’de patlama sesleri duyuldu.

05.51: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu

04.00: ABD, Rusya'nın bu gece bitmeden Ukrayna'yı tamamen işgale başlayacağına inanıyor.

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

Ukrayna'da siren sesleri! Askeri operasyon başladı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem