Uçağın kara kutusu bulundu

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken bu sabah yerel saatle 10.30 dolaylarında Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan THY'nin "Tekirdağ" isimli uçağında son belirlemelere göre ölü sayısının 9 olduğu açıklanırken, 6 kişinin de hayati tehlike s

Uçağın kara kutusu bulundu

İstanbul-Amsterdam seferini yaparken bu sabah yerel saatle 10.30 dolaylarında Schiphol havaalanına inişe geçtiği sırada kaza yapan THY'nin "Tekirdağ" isimli uçağında son belirlemelere göre ölü sayısının 9 olduğu açıklanırken, 6 kişinin de hayati tehlike sınırında olduğu bildirildi.

Schiphol havaalanında kazaya ilişkin düzenlenen ikinci basın toplantısında son gelişmeler hakkında bilgi veren yetkililer, uçağın kara kutularının bulunduğunu da açıkladı.

Yetkililer, kazada yaralanan 80?den fazla kişinin başta Amsterdam ve çevre illerde 11 ayrı hastaneye kaldırıldığını belirttiler.

Haarlem Belediye Başkanı Yardımcısı Michel Bezuijen başkanlığında, itfaiye ve havaalanı yetkilileriyle, sağlık ekibi başkanı ve Haarlem Savcısının hazır bulunduğu basın toplantısında ölen ve yaralanan yolcular hakkında ayrıntılı bilgi verilmedi, ancak ölenlerden üçünün mürettebat olduğu doğrulandı. Kazada yaşamını yitirenlerin halen araştırma amacıyla uçakta bulunduğu belirtildi.

Verilen bilgiye göre, 6 hayati tehlikesi devam eden yolcu yanında 25 de ağır yaralı yolcu bulunuyor.

Kazaya kurtarma çalışmaları çerçevesinde 60 ambülans ve 150 uzman sağlık görevlisiyle en hızlı şekilde müdahale edildiğini bildiren yetkililer, kazadan hemen sonra yolcu yakınları için bir merkez oluşturularak onlara da gerekli destek hizmetinin verildiğini iade ettiler.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, kazada kara kutular bulundu. Ancak kaza nedeni henüz bilinmiyor, bu konuda henüz somut bilgi bulunmadığını kaydedildi.

Kazaya ilişkin yardım ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili yerel saatle 19.00 (TSİ 20.00) sularında tekrar basın toplantısı yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem