Türkiye'ye kimyasal suçlama !

 Suriye'de Esad askerlerinin Halep yakınlarında kimyasal silahla vurulduğu 16'sı asker 26 kişinin öldüğü, 86 kişinin de yaralandığı bildirildi. Suriye Enformasyon Bakanı olayla ilgili Türkiye ve Katar'ı suçlarken, Ankara'da Dışişleri yetkilileri Reuters'a

Türkiye'ye kimyasal suçlama !

 

Suriye'de Esad askerlerinin Halep yakınlarında kimyasal silahla vurulduğu 16'sı asker 26 kişinin öldüğü, 86 kişinin de yaralandığı bildirildi.
 
Suriye Enformasyon Bakanı olayla ilgili Türkiye ve Katar'ı suçlarken, Ankara'da Dışişleri yetkilileri Reuters'a yaptığı açıklamada, Suriye'nin daha önce de Türkiye ile ilgili bu tür asılsız suçlamalarda bulunduğunu belirtti.
 
Suriyeli muhalifler ise kimyasal başlık taşıyan füze kullandıkları iddiasını reddetti.
 
Suriye Enformasyon Bakanı Ümran al-Zoabi, kimyasal silah ile karşılık iddiasına ilişkin olarak "Suriye ordusu geçmişte ya da gelecekte hiç bir şekilde kimyasal silah kullanmamıştır ve kullanmayacaktır" dedi.
 
Reuters’ın verdiği bilgiye göre, muhalif güçlere bağlı bir komutan, ‘Esad rejiminin kimyasal başlıklı Scud füzesi kullandığını’ iddia etti.
 
Muhalif komutan Kassim Saadettin, “Bu gün Khan el-Assal’da Esad rejimi tarafından saldırı düzenlendiği bilgisini aldık. Kimyasal madde içeren bir Scud füzesi atıldığını düşünüyoruz. Daha sonra rejimin bu iddiaları bize yönelttiğini duyduk... Muhalifler bu saldırıyı düzenlemedi” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem