Türkiye'yi hedef gösteren 7 bin 891 hesap silindi

Twitter, Türkiye'yi hedef gösteren 7 bin 891 hesabı sildiğini duyurdu.

Türkiye'yi hedef gösteren 7 bin 891 hesap silindi

Twitter, devlet destekli bilgi operasyonlarına karşı önlemlerini artırarak, Mısır, Suudi Arabistan, Honduras, Endonezya ve Sırbistan'da yönetilen birçok hesabı sildiğini açıkladı.

Bu hamle, platformun şeffaflık ilkesine bağlılığının bir göstergesi olarak değerlendirildi. Özellikle Mısır kaynaklı 'El Fagr' ağından 2,541 hesap silindiği, bu hesapların Türkiye, Katar ve İran'a yönelik eleştirel içerikler yaydığı belirtildi.

Suudi Arabistan ile bağlantılı 5,350 hesap da Yemen'deki faaliyetlerle ilgili yanıltıcı bilgiler yaydığı için kaldırıldı. Ayrıca, Suudi Arabistan yönetimini öven içerikler paylaşan çeşitli ülkelerden yönetilen hesaplar tespit edildi.

Türkiye hakkında paylaşım yapan toplam 7,891 hesabın silindiği, Sırbistan, Endonezya ve Honduras merkezli binlerce hesabın da kapatıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem