Türkiye şehitlerini uğurladı !

 HATAY’ın Dörtyol İlçesi’ne bağlı Kuzuculu Beldesi’nde Amanoslar Dağlarında arazide, operasyon hazırlığında harita üzerinde çalışan jandarma özel hareket timine PKK’lıların roketatarlı saldırısında şehit olan Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube

Türkiye şehitlerini uğurladı !

 

HATAY’ın Dörtyol İlçesi’ne bağlı Kuzuculu Beldesi’nde Amanoslar Dağlarında arazide, operasyon hazırlığında harita üzerinde çalışan jandarma özel hareket timine PKK’lıların roketatarlı saldırısında şehit olan Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Üsteğmen Aytaç Kaya ve Teğmen Ahmet Tarım’ın cenazeleri gözyaşları ile memleketlerine uğurlandı.

 

Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, 39’uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı, şehit yakınları ve askerler katıldı.

 

Antakya Devlet Hastanesi morgundaki şehit cenazeleri de 3 ayrı ambulansla İl Jandarma Komutanlığı’na getirildi. Tören sırasında kışla çevresinde ve yol güzergahlarında özel hareket polisleri ile jandarma zırhlı araçlarla yoğun güvenlik önlemi aldı. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Doğan Karaca’nın konuşmasının ardından İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu dua etti.

 

Tören boyunca şehit yakınları gözyaşı döktü. 

 

Yaklaşık yarım saat süren törenin ardından şehit cenazeleri ambulanslarla Hatay Havaalanı’na götürüldü. Binbaşı Erhan Dikmen’in cenazesi memleketi Kırıkkale’ye, Üsteğmen Aytaç Kaya’nın cenazesi Elazığ’a, Teğmen Ahmet Tarım’ın cenazesi ise Kütahya’ya toprağa verilmek üzere gönderildi.

 

AMANOSLAR’DA OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

3 subayın şehit olmasının ardından Amanos Dağları’ndan başlatılan operasyonlara aralıksız devam ediliyor. Jandarma komandolar ve polisin özel hareket timleri, bölgede arama tarama faaliyetlerini gece boyunca sürdürdü. Çatışmada yaralanan 2 askerin de tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

 

ŞEHİT BABASI DİKMEN: OĞLUM VATANI İÇİN CANINI ESİRGEMEZDİ

HATAY Dörtyol İlçesi’nde Amanos Dağları’nda PKK’lı teröristlerin saldırısında Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım ile birlikte şehit olan Hatay İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen"in baba ocağı Kırıkkale’deki Sanayi Mahallesi bayraklarla süslendi. Oğlunun cenazesini bekleyen baba Mehmet Dikmen, "Oğlum memleketini, vatanını, bayrağını canından çok severdi" dedi.

 

Evli, 7 yaşında Bahar Selenay ve 13 yaşında Pınar Dilay adında iki kız çocuğu bulunan 41 yaşındaki şehit Binbaşı Erhan Dikmen için baba ocağı Kırıkkale’nin Sanayi Mahallesi’nde bulunan evinin bulunduğu sokağa ve evlere Türk bayrakları asıldı. Hatay’da yapılan askeri törenle birlikte uçakla Ankara’ya, ardından Kırıkkale’ye getirilecek olan Binbaşı Dikmen için Kırıkkale Belediyesi tarafından kurulan taziye çadırında vatandaşlarla birlikte bekleyen 72 yaşındaki şehit babası Mehmet Dikmen, evladının vatan sevgisi ile dolu bir insan olduğunu söyledi.

 

Sabah saatlerinden itibaren şehit ailesinin evinin önüne kurulan taziye çadırına Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Müftü Bekir Gerek, il müdürleri ve vatandaşlar ziyarette bulundu. Çadırda Kuran okunup dualar edilirken, şehidin evinin önünde bekleyen şehidin annesi 77 yaşındaki Dönüş Dikmen ile birlikte kadınlar göz yaşı döktü.

 

OĞLU İLE 10 GÜN ÖNCE KONUŞTU

Taziye çadırında oğlunun cenazesini metanetle bekleyen 3’ü kız 5 çocuk babası olan, MKE Kurumundan emekli Mehmet Dikmen, oğlunun vatanı için canını esirgemediğini söyledi. Şehit olan oğlunun çocuklarının en büyüğü olduğunu, Hakkari’deki görevinden sonra 1 yıldır Hatay’da görev yaptığını belirten baba Dikmen, "Evladımla 10 gün önce telefonla konuştum. Biz annesi ile birlikte Hatay’a kendisini ve torunlarımı görmek için gidecektik. Oğlum dürüst ve çalışkan, inançlı bir çocuktu. Memleketini sever, vatanını sever, bayrağını severdi. Onun için hiçbir şeyi, canını esirgemezdi. Böyle bir evlat yetiştirdim. Zaten herkes de onu söylüyordu. Bütün gittiği yerlerde ve okulda da takdir topladı. Şimdi Cenabı Allah’ın huzuruna gitti. Allah şefaatine nail eylesin" dedi.

 

Kırıkkale’nin Delice İlçesi’nin eski Belediye Başkanı Ekrem Karakaya ise, yeğeni olan binbaşı Erhan Dikmen’i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. Karakaya, yeğeninin Delice’de çok sevildiğini belirtirken göz yaşlarını tutamadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler