Türkiye'nin verdiği 150 saatlik süre doldu!

Barış Pınarı harekatı sonrası Türkiye ile Rusya arasında yapılan anlaşmaya göre teröristlere verilen 150 saatlik süre doldu.

Türkiye'nin verdiği 150 saatlik süre doldu!

Türkiye'nin verdiği süre doldu

Suriye'nin kuzeyindeki YPG'li teröristlerin sınırı 30 kilometrelik derinlikte terk etmesi için verilen 150 saat sona erdi.

Türkiye ve Rusya'nın vardığı tarihi anlaşmada en kritik anlar geldi çattı.

Soçi Mutabakatı'yla terör örgütü YPG'lilere verilen süre, bugün saat 18.00'da doldu. Rusya, çekilmenin tamamlandığını saat 17.37'de açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rus lider Vladimir Putin'in imzaladığı anlaşmaya göre, teröristler Türkiye sınırından 30 kilometre uzaklaştı.

Sürenin dolmasıyla, Türkiye-Suriye sınırındaki 10 km derinlikteki bölgede Türk ve Rus ordusu ortak devriyeye başlayacak.
 

Ne olmuştu?

Geçen hafta devriye görevlerinde yer almak üzere yaklaşık 300 Rus askeri polisi Suriye'ye gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 150 saatin sonunda YPG'li teröristlerin çekilmemesi halinde Türkiye'nin operasyonlara kaldığı yerden devam edeceğini duyurdu.

Erdoğan, "150 saat sonunda burası teröristlerden temizlenmezse ondan sonra bu işi biz ele alacağız ve bütün temizliği biz yapacağız" dedi.

Moskova'dan gelen açıklamalarda da çekilmeyen YPG'li teröristlerin Türk ordusu tarafından ezileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem