Türkiye Emekliler Derneği Trabzon şubesi'den açıklama

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon şubesi Yaşlılar haftası dolayısıyla mesaj yayınladı.

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon şubesi'den açıklama

Türkiye Emekliler Derneği Trabzon şubesi Başkanı Burhan Bayraktar, Yaşlılar Haftası ve Çanakkale Zaferi yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı.

Bayraktar yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

Yaşlılar Haftasının başlangıcı olan 18 Mart günü ve aynı zamanda Çanakkale zaferinin de 105 yılını minnet ve saygıyla anıyoruz.

Yaşlılık, kutsal bir evredir. Yaşlısına sahip çıkan devletler, sosyal devlet olarak tanımlanmaktadır. Türkiye bu yönüyle yaşlılarımıza pozitif ayrımcılık yapılması Anayasamızda yer alması, sosyal yardım yapılması önemli bir başarı olmakla birlikte, yaşlı nüfusumuzun konut baita olmak üzere kapsamlı bir desteğin yapılmasını talep ediyoruz. 

65 yaş aylığında yapılan artışlar ve ücretsiz ulaşım yaşlılarımız için bir nefes almasını sağlamaktadır. Evi  ve geliri olmayan yaşlılarımıza "kira" desteği verilmelidir. 
Yaşlılarımız için sağlık hizmetinde "yaşlı poliklinikleri" açılmalı ve sağlık katkı payı alınmamalıdır.
Devletlerin saygınlıkları, yaşlı ve emeklilerimize verilen destekle ölçülmektedir. 
Emekli aylıkları, insanca yaşamaya yetecek seviyeye yükseltilmelidir.

Yaşlı nüfus yüzde 8.2

Yaşlılığın başlangıç yaşı 65'dir. Ülkemizde 6 milyon 192 bin962 kişinin yaşlı grubunda olduğu bilinmektedir.
Yaşlı nüfusun giderek sayısının artacağı gerçeği karşısında devletimizin imkanlarını bu alana seferber etmesini ve yaşlı insanları bir başkasına muhtaç etmeden yaşamlarını güvence altına almalıdır. Sosyal güvenlik aile sigortası ile birlikte toplumu koruyacak şekilde getirilmeli ve İLO nun 102 sayılı hükümler sosyal güvenlik mevzuatımıza dahil edilmelidir. TÜED Trabzon şubesi olarak yaşlılar haftasını kutluyor, yaşlılarımıza sağlık ve mutluluk diliyoruz.
Bugün aynı zamanda 18 Mart Çanakkale Zaferinin 105 nci yılıdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale Şehitlerine minnet borçluyuz. Bu güzel ülkemizin bağımsızlığını canlarını feda ederek bizlere emanet eden şehitlerimize rahmet ve saygıyla anıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler