Türkiye'den o olaya kınama!

Ölü sayısı artıyor...

Türkiye'den o olaya kınama!
Somali Güvenlik Kuvvetleri dün öğleden sonra başkent Mogadişu'da  terör örgütü Eş-Şebab'ın düzenlediği bombalı saldırında güvenlik güçleri ile  örgüt militanları arasında uzun süren çatışmalarda en az 14 kişinin hayatını  kaybettiğini açıkladı.

Somali makamları, saldırının gerçekleştirildiği  Nasa-Hablod adlı otelde örgüt mensuplarının sayısının 4'ten fazla olduğunu  duyurdu.

Somali makamları çatışma sırasında örgüt militanlarının elindeki  rehinelerin çoğunun kurtarıldığını ancak rehineler arasında yaşamını yitirenlerin  olup olmadığının bilinmediğini kaydetti.

Otelin çatısında ve üst katlarında mevzilenmiş örgüt militanlarıyla  saatler süren çatışmanın sona erdiğini belirten güvenlik yetkililerinden Yüzbaşı  Muhammed Hüseyin, "Kuşatmayı sona erdirdik. Son militanlar çatıda öldürüldü."  dedi.

"Şimdiye kadar ölü sayısının 14 kişiye ulaştığını teyit ettik. Onların  bazıları hastanede yaşamını yitirdi." diye konuşan Hüseyin, hayatını  kaybedenlerin arasında kadınların da olduğunu söyledi.

Güvenlik görevlileri otelde başka patlayıcı olma ihtimaline karşı  bölgede araştırmalarını sürdürüyor.

TÜRKİYE'DEN KINAMA 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, başkent Mogadişu'da  Eş-Şebap terör örgütünün üstlendiği saldırı için, "Somali'nin başkenti  Mogadişu'nun merkezinde bulunan ve milletvekilleri, üst düzey devlet ve hükümet  görevlileri ile güvenlik mensuplarının konakladığı bir otele bomba yüklü  bir araçla saldırı düzenlendiği üzüntüyle öğrenilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına  başsağlığı ve yaralılara şifa dileklerinin sunulduğu açıklamada, "Kutsal ramazan  ayında sivilleri hedef alan, ilk belirlemelere göre en az 10 kişinin hayatını  kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bu terör saldırısını kınıyor ve  lanetliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin dost ve kardeş Somali halkının yanında yer almaya devam  edeceği belirtilen açıklamada, Ankara'nın Somali'de barış, istikrar ve refahın  tesisine yönelik çalışmaları kararlılıkla destekleyeceğine vurgu yapıldı.

Somali'nin başkenti Mogadişu'da bugün öğleden sonra sorumluluğun  Eş-Şebap terör örgütünün üstlendiği saldırıda ölü sayısının artmasından endişe  ediliyor.

Somali'de 2004'te kurulan Eş-Şebab örgütü, ülkenin güney ve orta  kesimlerindeki bazı köy ve beldelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Örgüt,  şiddet eylemleri, rehin alma ve suikastlardan sorumlu tutuluyor.

Somali'de güvenlik ve istikrara katkı için Afrika Birliği ülkelerine  bağlı 22 bin asker görev yapıyor.

Mogadişu'daki Mekke-i Mükerreme Caddesi'nde haziran ayının ilk  haftasında da hükümet yetkililerinin kaldığı Ambassador Otel'e bomba yüklü araçla  saldırı düzenlenmişti. Bir intihar eylemcisinin kullandığı aracı otelin girişinde  patlatması sonucu 11 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Olayın ardından silahlı saldırganlar binaya girerek bazı müşterileri  rehin almış, saldırıyı terör örgütü Eş-Şebab üstlenmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem