Türkiye'de depremler korkuttu

Hem Doğu'da hem Batı'da sallandık... Son depremler korkuttu

Türkiye'de depremler korkuttu
Bugün önce Ege'de Manisa ve Marmaris'te ardından Erzincan'da yaşanan depremler paniğe neden oldu. Marmaris açıklarındaki depremin büyüklüğü 4.3, Erzincan'daki ise 4.1 olarak ölçüldü. Manisa Alaşehir'de küçük çaplı 30'dan fazla deprem ve artçı sarsıntı meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Erzincan’ın Işıkpınar köyü merkezli yerin 10 kilometre derinliğinde saat 14.05 sıralarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kısa süreli paniğe neden olan deprem nedeniyle bazı vatandaşlar sokaklara çıktı. İlk belirlemelere göre depremde can ve mal kaybının olmadığı belirtildi.

MARMARİS'TE DEPREM

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, saat 14.06'da, merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi açıkları olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 11,52 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

MANİSA DA SALLANDI

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde merkez üssü Soğukyurt ve Kozluca Mahalleleri olan 4 ayrı deprem meydana geldi. Depremlerin ardından 30'dan fazla da artçı sarsıntı meydana geldiği öğrenildi. AFAD'tan edinilen bilgilere göre Merkez üssü Soğukyurt Mahallesi olan depremler saat 10.28’de 3.3 şiddetinde ve yerin 9 kilometre derinliğinde, saat 10.56’da 2.5 büyüklüğünde ve yerin 7 kilometre derinliğinde, 11.04’te 3.4 büyüklüğünde ve yerin 7 kilometre derinliğinde, merkez üssü Kozluca Mahallesi olan saat 10.34’te 2.3 büyüklüğünde ve yerin 21 kilometre derinliğinde 4 ayrı deprem meydana geldi. Depremler Soğukyurt ve Kozluca mahallelerinde kısa süreli panik yaşanmasına neden olurken depremlerde herhangi bir can veya mal kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Yaşanan depremler komşu mahalleler olan Azıtepe, Osmaniye, Kestanederesi, Şahyar, Kurudere, Alkan, Piyadeler gibi mahaller ve Alaşehir merkezde de hissedildi. 
Soğukyurt Mahallesi Muhtarı Yusuf Korkmaz, "Bu sabaha karşı başlayan sarsıntılar aralıksız sürüyor. Bugün en az 10 adet sarsıntı oldu ve devam ediyor. Köyümüzde geçmişte böyle bir sarsıntı yaşamıyorduk. Mahallemizde yaklaşık bir yıldır jeotermal enerji sondaj çalışmaları yapılıyor. Bunun etkisi olur mu bilemiyoruz, ama daha önce böyle depremler yaşamıyorduk" dedi. Öte yandan, AFAD'tan edinilen bilgilere göre bugün sabah saatlerinden itibaren Alaşehir'de küçük çaplı 30'dan fazla deprem ve artçı sarsıntı meydana geldiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler