Turkcell, Vodafone ve Avea’ya ceza !

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Turkcell, Vodafone ve Avea'ya bir kişi adına açılabilecek hat sayısı sınırını aştıkları gerekçesiyle idari para cezası verdi.BTK'nın internet sitesinde yayınlanan "Açık Hatlara İlişkin İlgili Mevzuata Uyum"la

Turkcell, Vodafone ve Avea’ya ceza !

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Turkcell, Vodafone ve Avea'ya bir kişi adına açılabilecek hat sayısı sınırını aştıkları gerekçesiyle idari para cezası verdi.

BTK'nın internet sitesinde yayınlanan "Açık Hatlara İlişkin İlgili Mevzuata Uyum"la ilgili Kurul kararında bir kişi adına açılabilecek hat sayısı sınırına aykırılık, bir bayi tarafından aynı ay içerisinde bir kişi adına açılabilecek ön ödemeli hat sınırına aykırılık ve abonelik işlemlerini gerçekleştiren personele ait isim, soy isim ve T.C. kimlik numarası bilgilerini kayıt altına almadıkları gerekçesiyle üç operatöre de ceza verilmesini kararlaştırıldı.

BTK'nın düzenlemelerine göre bir kişi adına açılabilecek ön ödemeli bireysel mobil hat sayısı 15 ile sınırlandırılırken, yetkili bayiler tarafından aynı ay içinde bir kişi adına açılabilecek hat sayısı ise 4 ile sınırlandırılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler