Türk jetlerine taciz !

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk jetlerinin, Yunan uçakları tarafından taciz edildiğini açıkladı.Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Hav

Türk jetlerine taciz !

Genelkurmay Başkanlığı, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu yapan Türk jetlerinin, Yunan uçakları tarafından taciz edildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 6 adet F-16 uçağı ile Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu ve bir adet deniz karakol uçağı ile keşif gözetleme uçuşu icra edildi. Bu görevler esnasında, iki adet F-16 uçağı, Yunanistan'a ait 2 adet F-16 uçağı tarafından 6 dakika 48 saniye süre ile taciz edildi. Yine aynı uçuş sırasında bir adet deniz karakol uçağı 1 dakika 15 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle taciz edildi. Açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurları tarafından gerekli reaksiyon gösterildi.

Ayrıca, 10 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, 3 adet bot ile Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra etti.

TSK unsurları Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı bünyesinde, Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında, 09-13 Kasım 2015 tarihleri arasında Bosna Hersek ile müşterek olarak Ukrayna üzerinde bir gözlem uçuşu icra etti.

Türk ASA gözlem uçağı (CN-235) ile gerçekleştirilen gözlem uçuşu esnasında, uçakta Türk ve Boşnak uzmanların yanısıra Ukrayna yetkilileri de hazır bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler