Türk Gemisi Libya'da Kaçırıldı

Türk bayraklı petrol tankerine Libya'nın Zuwarah Limanı açıklarında el konulduve 11 mürettebatın rehin alındı

Türk Gemisi Libya'da Kaçırıldı
 
Türk Gemisi Libya'da Kaçırıldı, 11 Mürettebat Rehin Alındı
Türk bayraklı petrol tankerine Libya'nın Zuwarah Limanı açıklarında el konulduğu ve 11 mürettebatın rehin alındığı öne sürüldü.
 
 11 MÜRETTEBAT REHİN ALINDI
Deniz Haber Ajansı'ndan Yasin Arslan ve Tarkan Biricik'in haberine göre Transpasifik Denizcilik'in mülkiyetinde bulunan Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konuldu ve mürettebat esir alındı.
 
GEMİYE EL KONULDU
 
Habere göre 81 metre boyunda, 14 metre genişliğinde ve 2 bin 818 DWT taşıma kapasitesine sahip Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri Libya'nın Zuwarah Limanı'nın 2 mil açığında el konulduğu iddia ediliyor.
 
LİBYA'YA GİDİYORLARDI
 
Deniz Haber Ajanı'nın esir alınan gemi mürettebatından edindiği bilgilere göre M/T Hacı Telli 11 Şubat tarihinde Tuzla'dan Malta'ya doğru yola çıktı. Gemi Akdeniz'de seyrederken geminin 1. kaptanı Nejat Üler'e geminin sahibi olan şirket Transpasifik Denizcilik tarafından geminin kiralandığı ve rotasının Libya'nın Zuwarah Limanı olduğu bilgisi verildi.
 
BORÇLARINI ÖDEMEDİKLERİ İÇİN KAÇIRMIŞLAR
 
Deniz Haber Ajansı'nın edindiği bilgilere göre M/T Hacı Telli isimli gemiyi Transpasifik Denizcilik'ten, Pasifik Denizcilik aracılığı ile kiralayan Efe isimli kişi ve Libyalı ortalığı Zuwarah Limanı'ndan daha önceden aldıkları petrolün 433 bin dolarlık ödemesini gerçekleştirmedi. Bu nedenle gemiye el koyduklarını mürettebata söyleyen Libyalı silahlı grup eğer para ödenmez ise mürettebatı serbest bırakmayacaklarını ve gemiyi parçalayıp satacaklarını söylediler.
 
PARANIN TAMAMINI İSTİYORLAR
 
Gemiyi kiralayan Libyalı iş adamının 433 bin dolarlık borcun 280 bin dolarını ödediği ancak mürettebatı rehin alan kişilerin borcun tamamının ödenmediği taktirde mürettebatı serbest bırakmayacaklarını söylediği de öğrenilen bilgiler arasında.
 
M/T Hacı Telli'nin esir alınan mürettebatının isimleri şöyle:
1. Kaptan Nejat Üler
2. Kaptan İsmail Eskiçırak (Çiftlik evinde rehin)
3. Kaptan Umut Can Altıntaş
Başmühendis Ali Ömer Hacıoğlu
2. Mühendis Volkan Özdemir (Çiftlik evinde rehin)
Usta Gemici Bekir Şengel
Usta Gemici Ali Özcan (Çiftlik evinde rehin)
Gemici Ünsal Kaya (Çiftlik evinde rehin)
Yağcı Ufuk Kuru
Yağcı Veli Köroğlu
Aşçı Selçuk
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem