Türk askeri Aden'e uğurlandı

TCG Giresun Fırkateyni Aden Körfezi'nde görev yapan uluslararası deniz gücüne katılmak üzere Marmaris Aksaz'daki deniz üssünden yola çıktı.

Türk askeri Aden'e uğurlandı

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Caner Bener, TCG Giresun Fırkateyni'nin görevlendirildiği gemide 2 adet helikopter, su altı taarruz ve su altı savunma görev timlerinin konuşlandırıldığını belirterek, Türk Deniz Kuvvetleri'nin görev kuvvetine 4'er aylık periyotlarla birer fırkateyn görevlendireceğini söyledi. Tuğamiral Bener, görev kuvvetinin komutasının ülkeler tarafından dönüşümlü olarak üslenileceğini belirtti.

Görev süresince Fırketeyn personelinin atalarına layık birer Türk denizcisi ve Barbaros'un torunları olduklarını göstereceklerini ifade eden Tuğamiral Bener, ''Yüreklerinizdeki vatan sevgisiyle bu görevi başarıyla icra edeceğinize olan güvenim tamdır'' dedi.

TCG Giresun Komutanı Kurmay Albay Cenk Dalkanat da ''Modern silah ve sistemleri ile verilecek her türlü görevi icra etmeye hazır olan TCG Giresun, harekata yürekleri vatan sevgisi ve görev aşkıyla dolu 32 subay, 150 astsubay, 9 uzman erbaş ve 72 erbaş-er olmak üzere toplam 263 personel ile iştirak edecektir'' dedi.

Konuşmaların ardından gemi personeli aileleriyle vedalaştı. Vedalaşma sırasında hüzünlü anlar yaşandı.

Albay Dalkanat Aden Körfezi'ne 4-5 gün içinde varmayı hedeflediklerini belirterek, 25 Şubatta göreve başlayacaklarını bildirdi.

Gemide 76 milimetre çapında dakikada 80 mermi atan gemi topu, dakikada 3 bin mermi atan otomatik top ile su üstü ve hava hedeflerine karşı güdümlü mermiler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem