TSK'dan uzay açılımı !

 Harp Akademileri Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek konferans, yurtiçi ve yurt dışından katılımcılarla hava ve uzay gücü için geleceğe ışık tutacak.  Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde "Uzay Grup Komutanlığı" kurulması çalışmaları başladı.  İlk adım

TSK'dan uzay açılımı !

 

Harp Akademileri Komutanlığı'nda gerçekleştirilecek konferans, yurtiçi ve yurt dışından katılımcılarla hava ve uzay gücü için geleceğe ışık tutacak. 
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde "Uzay Grup Komutanlığı" kurulması çalışmaları başladı. 
 
İlk adım olarak Uluslararası Hava ve Uzay Gücü Konferansı (ICAP'13) İstanbul'da yapılacak. 
 
27-29 Mart tarihlerindeki konferansla hava ve uzay gücü için geleceğe ışık tutulması hedefleniyor. 
 
ICAP'13 askeri havacılık, harekat yönetimi ve uzayla ilgili çalışma yapan katılımcıları ağırlayacak. 
 
Konferansa hava harp okulları ve akademilerinden öğretmen ve öğrenciler, üniversitelerden akademisyenler ve ilgili alanlarda çalışan uzman kişiler davet edildi. 
 
Konferansa uluslararası havacılık kuruluşlarından, askeri kurumlar ve hava grup komutanlıklarından katılacak konuşmacıların, hava ve uzay gücünün kullanımı için yeni olanaklarla ilgili tartışmalar açması bekleniyor. 
 
Konferans kapsamında altı oturum yapılacak. 
 
Oturumlarda ''Günümüz Hava ve Uzay Güzü'', ''Özel Harekatlarda Hava ve Uzay Gücü'', ''İnsansız Uçak Sistemleri (İUS) Gelecek Hava Harplerine Yönelik Evrimi'', ''Hava ve Uzay Gücünün Teknoloji Etkileşimi Yoluyla Dönüşümü'' ile ''Hava ve Uzay Gücünün Kullanımındaki Konseptsel Değişim'' konuları ele alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler