TSK ikinci sırada !

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK’nın personel sayısına ilişkin, “TSK personel mevcudu bakımından NATO ülkeleri arasında ikinci sıradadır. TSK'da emekliliğin özendirilmesine yönelik herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.CHP Genel Başkan Yardımcı

TSK ikinci sırada !

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK’nın personel sayısına ilişkin, “TSK personel mevcudu bakımından NATO ülkeleri arasında ikinci sıradadır. TSK'da emekliliğin özendirilmesine yönelik herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun TSK’nın personel sayısına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin personel sayısının, ülke güvenliği ve millî menfaatlerinin sağlanması için mevcut kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını esas alan ve üç yıllık bir süreç olan Planlama Programlama Bütçeleme Sistemi kapsamında belirlendiğini belirterek şöyle dedi:

“Bu süreç içerisinde TSK kendisine tevdi edilmiş olan görevleri ifa edebilmek maksadıyla müteakip 10 ve 20 yıllık sürede ihtiyaç duyduğu teşkilat düzenlemeleri ve modernizasyon projelerini incelemekte ve bu çalışmaların neticesinde personel kadrolarını planlamaktadır.”

TSK personel mevcutlarının her ay TSK genel ağda yayımlandığına işaret eden Milli Savunma Bakanı, “Açık kaynaklardan temin edilen bilgilere göre TSK personel mevcudu bakımından NATO ülkeleri arasında ikinci sıradadır” dedi.

Milli Savunma Bakanı, “TSK'da emekliliğin özendirilmesine yönelik herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” diye de ekledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem