TSK'dan yürekleri yakan açıklama: 14 şehit

Türk Silahlı Kuvvetleri, Fırat Kalkanı operasyonunda 14 askerin şehit olduğunu 33 askerin yaralandığını açıkladı.

TSK'dan yürekleri yakan açıklama: 14 şehit
Türk Silahlı Kuvvetleri'nden kahreden açıklama: 14 şehit, 8'i ağır 33 asker yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'dan yapılan son açıklamaya göre, Suriye'de düzenlenen Fırat Kalkanı operasyonunda 14 asker şehit oldu, 6'ı ağır olmak üzere 33 asker yaralandı.

Açıklamada, operasyonda 138 DEAŞ'lı teröristin öldürüldüğü belirtildi. TSK,  DEAŞ'lı teröristlerin 3 farklı intihar saldırısının düzenlendiğini açıkladı.

Bilgilendirmede, Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının 67 hedefi vurduğu ifade edildi.

El Bab'a hakim Akil Tepesi'nde bulunan eski büyükşehir hastanesinin uzun süredir hastane özelliğini yitirdiği, DEAŞ'lı teröristlerce silah ve cephane deposu haline getirildiği bildiriliyor. Çatışmalar bu bölgede yoğunlaştı. 

 ÇATIŞMALAR HAKİM TEPESİNDE YOĞUNLAŞMIŞTI

2 yıldır terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından barınma ve mühimmat deposu olarak kullanılan ve teröristlerin kale gibi gördüğü El Bab'a hakim Akil Tepesi'ndeki şehir hastanesi öğle saatlerinde çatışmalar yoğunlaşmıştı.

DEAŞ'TAN 3 İNTİHAR SALDIRISI!

Öğle saatlerinde yapılan açıklamada 4 askerimizin şehit olduğu, çok sayıda teröristin de öldürüldüğü bilgisi verilmişti. Akşam saatlerinde yapılan yeni açıklama ile şehit sayısının 14'e yükseldiği duyruldu. Buna karşılık, öldürülen DEAŞ'lı terörist sayısı da 138 olarak açıklandı. Çatışmalarda 33 askerimizinde yaralandığı öğrenildi. DEAŞ'lı teröristler, 3 farklı intihar saldırısının düzenlendiği açıklandı.

Savaş uçakları, obüs ve topçu birlikleri teröristleri ağır şekilde vurmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem