TSK'dan flaş açıklama! En az 260 terörist...

TSK Afrin'deki operasyonla ilgili son detayları açıkladı

TSK'dan flaş açıklama! En az 260 terörist...
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri  (TSK) tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla  Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup  teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü  üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de Zeytin Dalı  Harekatı'nın başlatıldığı ve harekatın planlandığı şekilde devam ettiği  belirtildi.

Açıklamada, harekatın Türkiye'nin uluslararası hukuktan kaynaklanan  hakları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) terörle mücadeleye  ilişkin kararlarıyla BM sözleşmesinin 51'inci maddesinde yer alan meşru müdafaa  hakkı çerçevesinde, Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiğine  işaret edildi.

Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait  barınak, sığınak, mevzi, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil/masum  kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyetin gösterildiğine  dikkat çekilen açıklamada, "Bununla beraber şu ana kadar bölgeden elde edilen  bilgilere göre, en az 260 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz  hale getirildiği tespit edilmiştir." bilgisi paylaşıldı.

ŞEHİT SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Harekat kapsamında, Ömer Uşağı'nın Kuzeyinde, Suriye bölgesinde girilen çatışmada bir askerin şehit olduğu, bir askerin ise yaralandığı  bildirildi.

Açıklamada, "Çatışmada hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan  rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk  milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar  dileriz." ifadelerine yer verildi.

 Harekat sırasında şehit olan asker sayısı 3'e yükseldi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler