Trafik cezaları 2019'da artacak mı?

Trafik cezalarına 2019 yılında zam yapılmayacak, trafik cezaları yeni değerlendirme oranından muaf olacak.

Trafik cezaları 2019'da artacak mı?

Trafik cezalarına 2019 yılında zam yapılmayacağı açıklandı. Mevcut trafik cezalarının ise yeni değerlendirme oranından muaf olacağı belirtildi. Bununla birlikte, köprü geçiş cezalarına af getiren yasa teklifi bugün Meclis Başkanlığı'na sunuldu.

AF TEKLİFİ MECLİS BAŞKANLIĞI'NA SUNULDU

Köprü geçiş cezalarına af getiren yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Karayolları trafik kanununda yer alan fiillere uygulanan ceza tutarları, 2019 yılında yeniden değerleme oranında artırılmaksızın uygulanmasına devam edilecek.

"BU İŞİ KÖKTEN ÇÖZECEĞİZ"

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, cezalı köprü geçişlerine ilişkin, "6001 sayılı Karayolları Kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz. Bu yapacağımız düzenlemeyle; bu cezaların yazıldığı günden, bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan bütün cezaların affedilmesi, birinci iş bu" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler