Trabzonlu başkan aday olmuştu: İBB'de yeni başkan seçiliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni belediye başkanını seçiyor.

Trabzonlu başkan aday olmuştu: İBB'de yeni başkan seçiliyor

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, görevinden istifa etmişti. Kadir Topbaş'ın yerine geçecek isim için İBB Meclisi olağanüstü toplandı ve yeni başkan seçiliyor. 


Beylikdüzü Belediye Başkanı Trabzonlu Ekrem İmamoğlu, CHP'nin Başkan adayı olarak açıklanmıştı. AK Parti de  Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ı Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak gösterdi. 

Saat 15.00'da başlanacağı duyurulan seçim, yaşanan gerginlik nedeniyle 1 saat geç başladı. 

Adayların konuşmasının ardından oylamaya geçildi. İlk tur oylama bitti ve oylar sayıldı.

İlk turda Ekrem İmamoğlu 126, Mevlüt Uysal 179 oy aldı. 

İkinci tur oylama tamamlandı. Oyların sayımı gerçekleştirildi.

İkinci turda Ekrem İmamoğlu 128, Mevlüt Uysal 179 oy aldı 

Üçüncü tur oylama yapılıyor.




Trabzonlu başkan aday olmuştu: İBB'de yeni başkan seçiliyor

206 OYU ALAN YENİ BAŞKAN OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 309 üye bulunuyor. Kapalı oylamada başkan seçilebilmek için ilk turda Meclis üyelerinin  3'te 2 çoğunluğunun (206) oyunu almak gerekecek. İlk turda sonuç çıkmazsa ikinci turda da 3'e 2 çoğunluk aranacak. İkinci turda da sonuç alınamaması halinde Meclis  üyeleri 3. kez sandık başına gidecek. Bu turda Büyükşehir Belediye Başkanı seçilebilmek için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu yeterli olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP'nin 179, CHP'nin 127, MHP'nin 2 üyesi ile bir bağımsız üye bulunuyor. 



EKREM İMAMOĞLU KİMDİR? 

Trabzonlu başkan aday olmuştu: İBB'de yeni başkan seçiliyor


1970 Trabzon doğumlu olan Ekrem İmamoğlu Trabzon Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden mezun oldu.  İnsan kaynakları ve yönetimi bilim dalında yüksek lisans eğitimi alan Ekrem İmamoğlu, 1992’de inşaat ve taahhüt işleri yapan aile şirketinde iş hayatına başladı.

Okul yıllarında amatör olarak futbol oynayan Ekrem İmamoğlu Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübü’nde yöneticilik yaptı. 2009’da CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ekrem İmamoğlu 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. 2014 yerel seçimlerinde CHP’nin AK Parti’den aldığı tek belediye olan Beylikdüzü’nde 3 yılda ilçenin sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üye.



MEVLÜT UYSAL KİMDİR?

Trabzonlu başkan aday olmuştu: İBB'de yeni başkan seçiliyor


AK Parti'nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı oldu. 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri’nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı olan Uysal, 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111’inin 39 bin 72’sinin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi. 2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu. Mevlüt Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Mevlüt Uysal İstanbul Üniversitesi'ni bitirdikten sonra serbest avukatlık yaptı. AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı olan Mevlüt Uysal 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir'in birleşerek ilçe olması üzerine 29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Başakşehir Belediye Başkanı Adayı oldu. 127 bin 482 seçmenden, oy kullanan 103 bin 111'inin 39 bin 72'sinin oyunu alarak Başakşehir Belediye Başkanı seçildi.

2014 Yerel Seçimlerde AK Parti adayı olarak ikinci kez seçime giren Mevlüt Uysal, sandığa giden 190 bin 906 seçmenden 92 bin 559 seçmenin oyunu alarak ikinci kez Başakşehir Belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem