Trabzon'da protesto

 Trabzon’un Değirmendere semtinde bulunan çimento fabrikasının kapanarak Tonya ilçesine taşınmasına karşı çıkan bazı Tonya halkı bugün Atatürk Alanı Meydan parkın da horonlu eylem yaptı.Tonya ve Düzköy Çevre Platformu adına basın açıklamasını okuyan platf

Trabzon'da protesto

 

Trabzon’un Değirmendere semtinde bulunan çimento fabrikasının kapanarak Tonya ilçesine taşınmasına karşı çıkan bazı Tonya halkı bugün Atatürk Alanı Meydan parkın da horonlu eylem yaptı.

Tonya ve Düzköy Çevre Platformu adına basın açıklamasını okuyan platform avukatı Şenol Çelik,  Tonya ile Düzköy arasında kurulması planlanan Çimento fabrikası ile Taş ocakları cevre halkının sağlığını doğrudan etkileyerek hastalıklara neden olacaktır.”dedi .

Sadece insan sağlığını değil doğal hayatı da etkileyeceğini söyleyen Çelik, “ 2012 yılında kurulan bir şirket elimizde kalan son kalemizi ve havamızı, suyumuzu toprağımızı yaylalarımız yok olma tehlikesi ile baş başa. Tonya Çimento Fabrikası ve malzeme ocakları hayata geçerse bçlge halkı bundan çok etkilenecek.”söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem