Trabzon'a kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde yağış geçişleri yaşanması beklenirken yağışların Trabzon ve çevre illerde kuvvetli olması bekleniyor.Yağışların; Marmara'nın Doğusu; Kocaeli, Sakarya, Ya

Trabzon'a kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bir bölümünde yağış geçişleri yaşanması beklenirken yağışların Trabzon ve çevre illerde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların; Marmara'nın Doğusu; Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Batı Karadeniz bölümü ile Çankırı, Eskişehir'in kuzey ve Ankara'nın kuzeybatı ilçeleri, Adana, Osmaniye ve Hatay'ın batı kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, yarın Batı Karadeniz kıyıları, Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli rüzgarlarla birlikte toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve doğu bölgelerde 4 ile 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Marmara, Karadeniz ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (30-60 km/saat), Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Kocaeli ve Sakarya'nın kıyı kesimleri, Batı Karadeniz kıyıları (Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Sinop), Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize, Artvin'in kıyı kesimleri, Erzurum, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt ve Şırnak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden; ani sel, yerel su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyardı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem