Trabzon tepki gösterdi

Ermenilerin, 1915 yılında soykırıma uğradığı gerekçesiyle Türkiye'de bir grup tarafından başlatılan 'Ermeni kardeşlerimizden özür diliyoruz' kampanyasına yurdun çeşitli yerlerinden tepki gelmeye devam ediyor. Sözde soykırım gerekçesiyle Türkiye'de bir gru

Trabzon tepki gösterdi


Ermenilerin, 1915 yılında soykırıma uğradığı gerekçesiyle Türkiye'de bir grup tarafından başlatılan 'Ermeni kardeşlerimizden özür diliyoruz' kampanyasına yurdun çeşitli yerlerinden tepki gelmeye devam ediyor.

Sözde soykırım gerekçesiyle Türkiye'de bir grup tarafından İnternet üzerinde başlatılan '1915 yılında Ermenilerin maruz kaldıkları büyük felaket nedeniyle Ermeni kardeşlerimizden özür diliyoruz' kampanyasına Trabzon'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Meydan Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla tepki gösterildi, karşı bir imza kampanyası başlatıldı.

Ermenilerin Azerbaycan'da yaptıkları katliamlar ve Ermeni terör örgütü ASALA'nın öldürdüğü Türklerin fotoğraflarını taşıyan çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Coşkun Dilber, tarihinde hiçbir millete soykırım uygulamayan Türklerin 1915 yılında Ermenilere soykırım uygulamakla suçlandığını belirterek bu suçlamaların Türkiye'de kendisini gazeteci, aydın ve bilim adamı olarak tanıtan kişiler tarafından yapılmasının son derece üzüntü verici olduğunu söyledi.

ŞEHİTLERİMİZE HAKARETTİR

Bu asılsız iddiaları Ermeni diasporasının planladığını, içerideki işbirlikçilerin de dile getirdiğini anlatan

Dilber, şöyle konuştu: "Dışarıda Diaspora çok memnun, Türkiye nihayet soykırımı kabul ediyor, şeklinde haberler geliyor. Bu gerçek dışı soykırımın önce Türk Milleti ve Devletine kabul ettirilmesi gerekiyor. Bu amaçla içeriden yeteri kadar işbirlikçi bulmaları gerekiyordu ve buldular. Bu işbirlikçiler 'Ermenilerden özür diliyoruz' kampanyası başlattı. Böylesine haksız iddiaları ortaya atmak Ermeni örgütleriyle işbirliği yapmak anlamına gelir. Aynı zamanda cumhuriyet döneminde terör örgütleriyle mücadele

ederken hayatını kaybeden şehitlerimize de hakaret anlamına gelir."

Ermenilerin Türklere soykırım uyguladığını anlatan Dilber, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Ermenistan'ın başkenti olan Revan'ın nüfusunun yüzde 70'i, 1830 yılına kadar Türk'tü. Bugün o bölgede bir tek Türk, bir tek Türk eseri bırakılmamıştır. Türklere uygulanan bu soykırımın başlangıç tarihi 1830'dur."

Türk Milletinin özür dileyecek hiçbir meselesi olmadığını anlatan Dilber, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün özür dilenen Ermenistan, Azerbaycan Türk devletinin topraklarının yüzde 25'ini 1992 yılından beri işgal altında tutmaktadır. Burada yaptığı katliamlar yetmiyormuş gibi halen bir milyon insanı göçmen durumuna sokmaktan dolayı özür dilenecek bir husus görmemektedir. Türk Milletine yöneltilen iddialar maksatlı ve kötü niyetlidir. Türk Milleti şaşmaz irfan terazisi ile bunun farkındadır. Türk Milletinin

özür dileyecek bir meselesi yoktur."

Basın açıklamasının ardından her yaştan çok sayıda vatandaş, kurulan stantlarda imza atarak karşı imza kampanyasına destek verdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler