Trabzon Milletvekilinden Hulusi Akar'a 72 saat süre

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'den Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'a 72 saat süre

Trabzon Milletvekilinden Hulusi Akar'a 72 saat süre
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Anıtkabir’in bahçesine yapılan halı sahanın kaldırılması için Genelkurmay Başkanlığı'na 72 saat süre verdi.

Pekşen, bu süre içerisinde halı sahanın kaldırılmaması durumunda “Türk halkı gereğini yapacaktır; milyonlarca CHP'li o halı sahayı kaldıracağız” dedi.

Konuyla ilgili Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) de bir açıklama yaptı. Açıklamada halı saha için çok sert tepki gösterilerek, “Yurtiçinde ve yurt dışında her gün şehit haberleriyle sarsıldığımız bir ortamda, Genelkurmay Başkanlığı’nın yapacak daha önemli işleri yok mudur?” sorusu yönetildi.

“ŞAİBELİSİN VE GÖREVE YAKIŞMIYORSUN İSTİFA ET”

Açıklamasında “Anıtkabir yerleşkesi manevi değeri çok büyük, tarihsel bir alan olduğu için sadece anıt blok değil Anıtkabir yerleşkesinin tamamında yapılacak her türlü işleme büyük özen göstermek gerekir. Herkes kafasına göre istediği işlemi gerçekleştirirse, bu alanın tarihi ve manevi değeri zedelenir.” ifadelerini kullanan Pekşen, yaşanan bu gelişmelerin ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar için “kariyerin, göreve geliş biçimin, 15 Temmuzda yaşananlar ve TSK'nın durumu açık. Şaibelisin ve göreve yakışmıyorsun istifa et” dedi.

Pekşen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Anıtkabir, Atatürk'ün aziz naaşının defnedildiği anıt mezar, Anıtkabir Müzesi, Anıtkabir Kitaplığı, ALAGÖZ Müzesi ile birlikte bir bütün olarak Türk ulusu için tarihi ve manevi olarak çok büyük önem arz eder. Anıtkabir’in saygınlığını suistimal edecek şekilde son dönemde yapılan çocuk parkı, halı saha kurulması gibi işler kabul edilemez. Anıtkabir Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Kanuna göre ‘Ankara'da Atatürk'ün aziz naşının defnedildiği Anıtkabir'in ve buradaki Atatürk'ün hayat ve hatırası ile ilgili müze, kütüphane ve diğer tesislerin her türlü hizmetlerinin yürütülmesinden Genelkurmay Başkanlığı sorumludur’. Anıtkabir saygı, anı mekanı iken, tarihi ve manevi açıdan çok önemli bir misyon bulunurken, yapılan bu saygısızlıklara yönelik olarak en üst düzeyde sorumlular hesap vermelidir. Dün çocuk parkı, bugün halı saha, yarın ne olacağı meçhul bu işlemler Türk halkının da manevi bütünlüğüne yönelik bir saldırıdır.” dedi.

Pekşen'in, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ı eleştirdiği açıklama şöyle:

“Ülkenin doğusunda vatan evlatları şehit olup can verirken, Sizlerin Anıtkabir gibi tüm insanlığın büyük bir saygıyla korunmasına özen gösterilen bir yerde çocuk eğlence parkı, halı saha vs. gibi yaptıklarınızla, insanların manevi duygularının rencide edilmesine gösterdiğiniz duyarsızlık toplumun vicdanını sızlatmıştır."

GENELKURMAY BAŞKANI TÜRK HALKININ NE HUKUKUNU NE DE GÜVENLİĞİNİ KORUYAMAZ

15 Temmuz isyanı gecesi olan biten her şey kamuoyunca büyük bir hassasiyetle değerlendirilmiş olup bizzat şahsınıza olan inancı tümüyle sarsmış ve ortadan kaldırmıştır. Özet itibariyle kendi hukukunu koruyamayan bir Genelkurmay Başkanı Türk halkının ne hukukunu ne de güvenliğini koruyamaz.

15 Temmuz gecesi devleti ele geçirmiş terörist grubun isyanına karşı koyan TSK’nın yiğit ve yurtseverlerinin her şeyi göze alarak yaşamları pahasına demokrasiye bağlı kalmaları ve bu uğurda verdikleri büyük mücadeleyi dahi topluma anlatmakta büyük basiretsizlik, becerisizlik ve özensizlik göstermiştir.

İsyancılara karşı direnen ve demokrasiye bağlılık adına canlarını ortaya koyan yurtseverlerin, askeri birlikleri önüne çöp kamyonu, hafriyat kamyonu gibi çeşitli araçların park ettirilmesi ile kahramanca mücadeleleri örselenmiş, haksız ve çirkin saldırılarla hak ettikleri özgürlük ellerinden çalınmıştır.

Ülkenin Genelkurmay Başkanı olarak, canları pahasına demokrasiye bağlılık mücadelesi vermiş ve işbirlikçi alçaklara karşı bir isyanı bastırmış TSK birliklerinin nizamiye girişlerine park edilen araçlarla onurlarının örselenmesinde en sıradan bir haklılığı dahi topluma anlatmadınız ya da anlatamadınız.

Sayın Akar, bu ve benzeri eleştirileri çoğaltmak pekala mümkündür. Sonuç olarak ne kendi hukukunuzu ne de ülkenin güvenliğini koruyabilecek liyakat, kariyer ve sadakatte olmadığınız anlaşılmıştır. Umarım toplumun bu hassasiyetinin gereğini yerine getirirsiniz. Emeklilik zamanlarınızda da TSK’ya katkı yapmanız elbette mümkündür. Bunun için size, büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Zabit ve Kumandan ile Hasbihal” isimli kitabını gönderiyoruz. Okumanızı tavsiye ederiz.”


ADD'DEN ÇOK SERT AÇIKLAMA

ADD yaptığı açıklamada, “Genelkurmay Başkanlığı ve Anıtkabir Komutanlığı’nın, bu durumu derhal düzelterek, halı sahayı kaldırması, Derneğimiz üyeleri ve halkımızın beklentisidir.” dedi.

ADD’nin açıklaması şöyle:

“Atamızın ebedi istirahatgâhı Anıtkabir’e yapılan oyun parkı halkımızın haklı tepkisi sayesinde ve hata olduğu kabul edilerek kaldırılmıştı.

Bugün ise, futbol oynanması için bir halı saha yapılmış olduğunu öğreniyoruz ve bunu kabul edilemez buluyoruz.

Türkiye'nin en büyük Demokratik Kitle Örgütü olarak şu sorulara yanıt bekliyoruz: 

- Anıtkabir'e önce oyun parkı, sonra halı saha yapılması sistemli bir itibarsızlaştırma projesi midir?

 - Yurtiçinde ve yurt dışında her gün şehit haberleriyle sarsıldığımız bir ortamda, Genelkurmay Başkanlığı’nın yapacak daha önemli işleri yok mudur?

 - Ülkenin gündeminin Anıtkabir'de futbol sahası üzerine odaklanmasının kime ne yararı vardır?

Genelkurmay Başkanlığı ve Anıtkabir Komutanlığı’nın, bu durumu derhal düzelterek, halı sahayı kaldırması, Derneğimiz üyeleri ve halkımızın beklentisidir.

Konunun yakın takipçisi olacağımızı belirtiriz.

TANSEL ÇÖLAŞAN ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ GENEL BAŞKANI”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem