Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan önemli iddia! "4,5 Yıldır rüşvet alınıyor"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan Türk nakliyecilerine destek: "Nakliyecilerimiz haraç vermekten bıktı "

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan önemli iddia! "4,5 Yıldır rüşvet alınıyor"

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Gürcistan sınırında Türk TIR'larından "tam tespit"  bahanesiyle rüşvet alındığını ve bu durumun 4,5 yıldır sürmesine rağmen Türk TIR'cılarına sahip çıkılmadığını ifade etti.

Kaya, "Türk TIR'larına, yükünüzü indirerek didik didik aranma yapacağız, ama şu kadar rüşvet verirseniz hiç beklemez yolunuza devam edersiniz deniyor. Kırmızıya girdiniz, tam tespit yapacağız denilerek Türk TIR'larından rüşvet isteniyor. Bin-iki bin dolar arasında rüşvet verenler yoluna devam edebiliyor. TIR şoförleri bu mafyavari uygulamadan bıktı usandı" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Kaya, Habur sınır kapısının kapatılmasından sonra Gürcistan üzerinden Rusya ve Kazakistan'a gitmek isteyen Türk TIR'larının büyük sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan önemli iddia!

TIRCILARIMIZ SAHİPSİZLİĞİN BEDELİNİ ÖDÜYOR

Türk TIR'larına, yükünün indirileceği ve tam tespit yapılacağı bildirilerek yıldırma politikası yapıldığını ifade eden Kaya, tam tespit işleminin yapılmaması karşılığında bin-iki bin dolar rüşvet istendiğini söyledi. Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Yurtdışına nakliye iş yapan firmalar, Türkiye'nin ekonomisine büyük katkı yapmaktadırlar. Turizm gelirlerinden sonra, en büyük gelir kalemimiz olan Nakliye firmalarının çok ciddi sıkıntıları var. Gürcistan'dan Rusya'ya gitmek için, Gürcistan sınır kapısından geçmek isteyen Türk nakliyecilere kötü muamele yapılmaktadır. Türk TIR'larına; 'tam tespit yapacağız, kırmızıya düştünüz denilerek yani aracın yükünün indirilmesi ve bütünüyle sayımı, dökümü, kontrolü yapılarak, diğer ülke firmalarına yapmadıkları bir negatif ayrımcılık yapıyorlar."

NAKLİYECİLER BİN-2 BİN DOLAR ARASI RÜŞVET VERİYORLAR

"Firma sahiplerinden, tam tespit yapmamak için, bin dolar ile 2 bin dolar arasında rüşvet istenmektedir. O parayı vermeyenleri keyfi olarak 10-15 gün bekletiyorlar. Psikolojik olarak baskı altına alıyorlar. Bu sıkıntıyı çekmek istemeyen Türk şoförleri, Gürcistan çetelerine bin ile 2 bin dolar arasında rüşvet vermek zorunda kalıyor. Bu sıkıntı 4-5 yıldır devam ediyor olmasına rağmen, Türk yetkililer, TIR'cılarımıza sahip çıkmıyor. TIR'cılarımız sahipsizliğin bedelini ödüyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler