Trabzon eski Valisi gidiyor mu ?

Büyük bölümü Doğu ve Güneydoğu illerinde olmak üzere 10-11 ilin Valisinin değiştirileceği öğrenildi. Serdar Kılıç’ın Tokyo Büyükelçiliğine atanmasıyla boşalan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine, Hakkâri Valisi Muammer Türker’in, boş bulunan İçişl

Trabzon eski Valisi gidiyor mu ?

Büyük bölümü Doğu ve Güneydoğu illerinde olmak üzere 10-11 ilin Valisinin değiştirileceği öğrenildi. Serdar Kılıç’ın Tokyo Büyükelçiliğine atanmasıyla boşalan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine, Hakkâri Valisi Muammer Türker’in, boş bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına ise Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun atanması planlanıyor.

Daha önce Başbakanlık Güvenlik İşleri Müdürü olan Hakkari Valisi Muammer Türker, Ocak 2009’da bu ile atanmıştı. Osman Güneş’in İçişleri Bakan yardımcısı olmasının ardından boşalan İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına düşünülen Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise, daha önce Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulunmuştu.

ANKARA VALİSİ

Yeni kararnamede Ankara Valisi Alaattin Yüksel’in de olup olmayacağı ise henüz netleşmedi. İçişleri eski Bakanı ve TBMM Başkanvekili MHP’li Meral Akşener, 28 Şubat tartışmaları sırasında Ankara Valisi Yüksel için ‘’28 Şubat’ın işbirlikçisi’’ demiş ve halen görevde bulunmasını eleştirmişti.

Yaklaşık 19 yıldır kesintisiz ve aktif Vali olan Yüksel, 1993-1996 yıllarında Trabzon, 1997-2000 yıllarında Balıkesir, 2000-2003 yıllarında İzmir, 2003-2010 yıllarında da Antalya Valiliği yaptı. 28 Şubat ve Susurluk olayları sürecinde ise 1996-1997 yılları arasında Emniyet Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Yüksel, 13 Mayıs 2010 tarihinden bu yana Ankara Valisi.

Yeni vali atamaları kapsamında, Doğu ve Güneydoğu’daki illerin valilerinin bir bölümünün de değiştirileceği öğrenildi. Batman, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Iğdır, Ardahan ve Van Valilerinin değişmesi bekleniyor.

Boşalacak Hakkari ve Rize Valiliğine de atama yapılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler