Trabzon'da İŞKUR Müdüründen önemli uyarı

Trabzon'da İŞKUR İl Müdürü 10 kişiden az çalışanı bulunan işletmeler için önemli bir uyarıda bulundu.

Trabzon'da İŞKUR Müdüründen önemli uyarı
İŞKUR İl Müdürü Trabzon'da 10 kişiden az çalışanı bulunan işletmeler için önemli bir uyarıda bulundu.  

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin, e-sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekillerinin, on kişiden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceğini söyledi. 

İŞKUR İl Müdürü Adnan Zengin, ondan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülmesine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla ‘İşyerlerinde İşveren Veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerine İlişkin Yönetmelik’in 29 Haziran 2015 tarihli Resmi Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.

Bu kapsamda Anadolu Üniversitesi ile Bakanlık arasında 9 Ekim 2015 tarihinde işyerlerinde işveren veya işveren vekili tarafından yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim, Sınav ve Belgelendirme İşbirliği Protokolü imzalandığını belirten İl Müdürü Adnan Zengin, bu protokol ile hazırlanan e-sertifika programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilinin on kişiden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceğini söyledi.

2016 Yaz Dönemi E-Sertifika programı yeni kayıt ve kayıt yenileme için başvuruların 06-24 Haziran 2016 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesinin http://e-sertifika.anadolu.edu.tr/web sayfasından yapılabileceğini ifade eden Zengin, e-öğrenme derslerinin tamamlanması akabinde yapılacak sınavın tarihinin de 14 Ağustos 2016 olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler