Trabzon'a acı düştü

Şırnak'ın merkez Güneyçam köyü yakınlarında terör örgütü PKK militanları yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu bir uzman çavuş ile bir çavuş şehit oldu.

Trabzon'a acı düştü

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Güneyçam köyü yakınlarında yolda mayın taraması yapan güvenlik güçlerinin geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca daha önce yola döşenen patlayıcı infilak etti.

Patlama sonucu Uzman Çavuş Mehmet Aliyazıcıoğlu (Trabzonlu) ile İstihkam Çavuş İlyas Güzel şehit oldu.

ACI HABER TEZ ULAŞTI

İlyas Güzel'in şehit olduğu haberi Antalya'nın Alanya ilçesindeki evine kor gibi ateş düşürdü. Şehidin köyündeki evi türk bayraklarıyla donatıldı.

AKLINA GELEN BAŞINA GELDİ

İlyas Güzel'in çiftçilik yapan babası Kazım Güzel, oğlunun şehit olduğu haberini komutanların verdiğini belirterek, ''Çarşıdaydım, beni muhtar aradı, İlyas'la ilgili bir konu olduğunu, acilen eve gelmem gerektiğini istedi. Aklıma ilk olarak İlyas'a bir şey olduğu geldi. Aklıma gelen de başıma geldi. Eve geldim, komutanlar bana oğlumun şehit olduğunu bildirdi'' dedi.

KONTÖRÜ YOKTU SON KEZ ARAYAMADI

Askere gitmeden 1 ay önce oğlunun Alanya'ya geldiğini söyleyen Baba Güzel, ''En son 3 gün önce Marmaris'te oturan ablasını aramış ve ona, benim kendisini aramamı söylemiş. Kontörüm olmadığı için arayamadım. Belki de helallik isteyecekti, ama arayamadım'' dedi.

Şehit erin Annesi Ayşe Güzel ise ''Her gün teröre can veriyoruz. Sıra bizim oğlumuzdaymış. Vatan sağ olsun'' dedi.

Ailesi, İlyas Güzel'in 26 Şubat 2008'de İzmir Narlıdere'ye acemi asker olarak gittiğini ve burada 2 ay eğitim gördükten sonra da Trabzon'daki usta birliğine teslim olduğunu, daha sonra da kendi talebi üzerine Şırnak'a gönderildiğini söyledi. İlyas Güzel 2 aydır Şırnak'ta görev yapıyordu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler