Trabzon'a 3 önemli müjde

Trabzon'da 3 önemli proje hayata geçiriliyor.

Trabzon'a 3 önemli müjde

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon'a üç önemli müjde. Trabzon'a bu yıl ortadaoğu'dan 600 bine yakın turistin gelmesi bekleniyor. Tarım ve Köy işleri bakanlığına ait Mağmat boğazında 600 dönümlük arazi İçişleri bakanı Süleyman Soylu’nun katkılarıyla Ortahisar Belediyesi'ne tahsis edildi. Paten Dünya şampiyonasbının Trabzon'da yapılması için harekete geçildi.


Trabzon'da Ortahisar Kent Merkezi Stratejik Turizm Planlaması protokol töreninde Trabzon'a üç önemli müjde verildi. Geçtiğimiz yıl Trabzon'u 450 bine yakın ortadaoğulu turist ziyaret erderken bu yıl yaklaşık 600 bin turistin ziyaret edeceği müjdesi verildi. Geçen yılın oranlarıyla bu yılın aynı orandaki aylarında daha fazla turist girişi olduğu belirtildi.

Ayrıca Trabzon'un Mağlmat Boğaz'ında Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ait 600 dönümlük arazi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nunda katkılarıyla Trabzon Ortahisar Belediyesine verildi.

Öte yandan Paten Dünya Şampiyonasının Trabzon'da yapılması içinde harekete geçildi. Paten Dünya şampıyonasının Trabzon'da yapılması için resmi girişimler başlarken tarihinin belirlenmesi içinde ayrıca bir çalışma yapılıyor. Gelecek sporcuların kalabilmesi için yurtların boş olduğu tarih bekleniyor.

Trabzon'a 3 önemli müjde

Konuyla ilgili konuşan Mimarlar Odası Eski Başkanı Sayim Adanur, Şampiyonanın Trabzon'da yapıması için gereken girişimleri başlattıklarını belirterek "Tarih konusunda şuan belirlenmiş bir şey yok. Oilmpiyat köyü olarakta kullanılan yurtların hanrgi tarihlerde boş olduğuna bakmamız lazım  Daha önce Patenciler Trabzon'a geldi. Ayrıca bizi Bangaldeşte şampiyonaya davet ettiler .Orada ilişkileri kurduk ,gereken müracaatları yaptık.Şimdi cevap bekliyoruz.Cevap gelince tarihi de belirleriz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler